NOVI ŠOK ZA FENERBAHČE: Tim Željka Obradovića u kanalu, od gotovog napravio veresiju protiv Žagirisa! Prva pobeda Valensije
Foto: euroleague.net

EVROLIGA

NOVI ŠOK ZA FENERBAHČE: Tim Željka Obradovića u kanalu, od gotovog napravio veresiju protiv Žagirisa! Prva pobeda Valensije

Košarka -

Košarkaši Valensije pobedili su večeras na svom terenu Asvel sa 81:72 (16:18, 19:18, 21:16, 25:20) i tako tek u šestom kolu Evrolige došli do prvog trijumfa.

Valensija je od svih ekipa ove sezone imala najlošiji početak u najjačem evropskom takmičenju, ali je protiv novajlije uspela da dodje do prvog trijumfa.

Najistaknutiji igrač u pobedničkoj ekipi bio je Bojan Dubljević sa 13 poena, osam skokova i dve asistencije. On je ujedno bio i jedini dvocifreni igrač u svojoj ekipi.

U ekipi Asvela istakao se Žan-Šarl Livio sa 20 poena, dok je Antoan Dio postigao 17.

Valensija sada ima jednu pobedu iz šest utakmica, dok Asvel ima skor od po tri trijumfa i poraza.

U veoma uzbudljivoj utakmici u Istanbulu, Žalgiris je posle preokreta uspeo da pobedi Fenerbahče sa 79:76 (17:17, 23:16, 19:19, 27:17).

Ekipa Željka Obradovića u jednom trenutku u završnici treće četvrtine imala je i devet poena prednosti. Delovalo je da će tada prelomiti meč u svoju korist, ali je Žalgiris ipak u finišu poslednje deonice stigao do preokreta.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Marijus Grigonis sa 19 poena, dok je Zak Ledej dodao 17.

Fenerbahče je predvodio raspoloženi Nando de Kolo sa 29 poena, dok je Kostas Slukas postigao 13, uz devet asistencija. Srpski košarkaš Nikola Kalinić za skoro 15 minuta na parketu postigao je samo jedan poen.

Fener sada ima skor od samo jedne pobede i pet poraza i nalazi se na začelju Evrolige, dok Žalgiris ima po tri pobede i poraza.

Nešto ranije večeras CSKA je as 87:70 pobedio Zenit iz Sankt Peterburga.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track