Novi razlaz Pešića i Zvezde?

Zvezda traži trenera

Novi razlaz Pešića i Zvezde?

Košarka -
OdlukU Predsedništva crveno-belih saopštiće prvi čovek kluba Nebojša Čović na konferenciji za medije zakazanoj za sredu

Kako saznaje jedan specijalizovani srpski košarkaški portal, Svetislav Pešić neće voditi Crvenu zvezdu Beograd naredne sezone. Ova odluka je doneta na Predsedništvu crveno-belih održanom u utorak, a saopštiće je prvi čovek kluba Nebojša Čović na konferenciji za medije zakazanoj za sredu u 13 sati na Malom Kalemegdanu.Pešić je drugi put seo na klupu Zvezde po uspostavljanju poslovno-tehničke saradnje crveno-belih i FMP-a leta 2011. Potpisao je ugovor na dve sezone, uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana. U međuvremenu je postao selektor Nemačke, pa se o njegovom odlasku spekulisalo i pre kraja sezone.On je sa Crvenom zvezdom stigao do 10. mesta u ABA ligi, dok je u Kupu Radivoja Koraća i Prvenstvu Srbije došao do finala. Po okončanju sezone je putem advokata želeo da naplati svoja potraživanja od kluba, ali je nedugo zatim dug prema njemu izmiren.

Kao kandidati za upražnjeno mesto na klupi vicešampiona Srbije se pominju Luka Pavićević, koji je selektor Crne Gore, a prošle sezone trenirao je francuski Roan i Milivoje Lazić, dosadašnji Pešićev pomoćnik, koji je pre dolaska trofejnog trenera bio imenovan za trenera Zvezde. Ako je suditi prema prvom pojačanju kluba, Marku Simonoviću, bliži ovoj poziciji je Pavićević, s obzirom da je krilni igrač na njegovo insistiranje stigao u Albu pred početak prethodne sezone.

Pavićević, koji je za crnogorske medije rekao da ne želi da dok priprema ekipu za kvalifikacije za Eurobasket 2013. godine, razgovara o Crvenoj zvezdi, je, pored Albe, vodio još OKK Beograd, Atlas, Hemofarm i Roan, sa kojim je još uvek pod ugovorom. Sa univerzitetskom selekcijom Srbije je osvojio zlato u Šenženu prošle godine.

Milivoje Lazić je od 1998. do 2010. radio u FMP-u, prvo kao trener mlađih kategotija, a potom kao pomoćnik u prvom timu. Potom je proveo jednu sezonu kao pomoćni trener Partizana, da bi 2011. bio postavljen za šefa struke u FMP-u. Ipak, seniorski debi nije dočekao, s obzirom da je došlo do saradnje Zvezde i kluba iz Železnika, pa je Lazić postavljen za Pešićevog prvog pomoćnika. Leto 2009. je proveo radeći sa Dušanom Ivkovićem u reprezentaciji Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track