KENIJAC NAPUSTIO MZT ZBOG PORODIČNIH PROBLEMA: Nuni Omot otputovao za Ameriku, ugovor sa skopskim klubom raskinut
Foto: Pritnscreen/Instagram

NIJE VIŠE KOŠARKAŠ MZT

KENIJAC NAPUSTIO MZT ZBOG PORODIČNIH PROBLEMA: Nuni Omot otputovao za Ameriku, ugovor sa skopskim klubom raskinut

Košarka -

Kenijski košarkaš Nuni Omot napustio je MZT Skoplje zbog porodičnih problema i vraća se u SAD, objavio je makedonski šampion i ABA2 ligaš.

Omot, koji je iz NBA razvojne lige došao na početku sezone, preksinoć je protiv "Sutjeske" u Nikšiću odigrao posednju utakmicu u dresu MZT, a uprava kluba je danas stavila tačku na saradnju sa krilnim centrom, "na zajedničko zadovoljstvo".

Nuni Omot, navodi se, već izvestno vreme ima porodične probleme zbog kojih nije mogao u potpunosti da se poseveti profesionalnim obavezama, niti da bude maksimalno koncentrisan na mečeve skopskog tima.

"Ozbiljnost tih problema nalaže da bude zajedno sa svojom porodicom u SAD, pa je s obzirom na to da nije bilo poznato kada će ti problemi biti rešeni i kada bi mogao da se vrati u Severnu Makedoniju, zajednički zaključeno da je najbolje za obe strane da dogovor bude raskinut", ističe uprava MZT.

Kenijac je za MZT Skoplje Aerodrom nastupio na pet mečeva u Drugoj ABA ligi sa prosekom od 14,2 poena, 3,8 skokova i jednom asistencijom, a u prvenstvu Severne Makedonije na dve utakmice na kojima je prosečno imao 18,5 poena, 4,5 skokova i jednu asistenciju.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track