NEOBIČAN PUT ASVELA DO BEOGRADA: Zvezdi stiže rival iz NBA
Foto: Starsport©

EVROLIGA

NEOBIČAN PUT ASVELA DO BEOGRADA: Zvezdi stiže rival iz NBA

Košarka -

Iz Amerike u Srbiju! Francuzi boravili u Teksasu, gde je San Antonio svečano povukao dres sa brojem devet u čast legendarnog igrača i prvog čoveka Asvela Tonija Parkera

Košarkaši Crvene zvezde večeras (19.00) dočekuju Asvel, a crveno-belima će u prvom evroligaškom okršaju dva tima posao biti donekle olakšan jer su Francuzi u Beograd stigli praktično direktno iz SAD.

Poznato je da je predsednik Asvela legendarni Toni Parker, koji je u sredu većinu igrača ugostio u San Antoniju, gde je održana svečanost penzionisanja njegovog dresa s brojem devet. Sudeći po utiscima Šarla Kahudija, Tonijevi momci su bili oduševljeni.

- Neverovatno! Čestitam mom čoveku - napisao je krilni košarkaš.

foto: EPA/IAN LANGSDON

Dakle, tek što su ispratili Parkerovu „devetku“ pod svodove arene u Teksasu, moraće da se suprotstave Zvezdi, koja može da računa na bar malo posledica džet-lega protivničke ekipe.

- Asvel odlično gura i u francuskom prvenstvu, bez poraza su. Ekipa je ukomponovana i u dobroj formi. Nama je protekla nedelja bila prilika da malo jače treniramo pred dupli program Evrolige, da se pripremimo za ta bliska iskušenja koja nas očekuju. Protiv Igokee je mogao da se vidi taj pomak u formi, a meč protiv Asvela biće ispit. To je fizički vrlo moćan tim i biće zanimljivo videti gde smo u ovom trenutku - rekao je trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović.

Nema BAT

ZVEZDA: NE DUGUJEMO NIKOME NIŠTA

Crvena zvezda je saopštila da je izmirila sva dugovanja prema igračima koji su preko FIBA BAT tražili zaostala primanja. Klub je prezentovao pismo potpisano od generalnog sekretara FIBA Andreasa Zagklisa, u kome se jasno navodi da crveno-beli nemaju zabranu dovođenja igrača, niti bilo kakvih neregulisanih obaveza.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: @starsport

POGLDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track