KAD JE TEŠKO - ŠAKOTA! Ovo sigurno niste znali: Kako je izabran trener Zvezde (FOTO)
Vratio se na Kalemegdan... Dragan Šakota, Foto: Beta/Branislav Božić

Otkrivamo

KAD JE TEŠKO - ŠAKOTA! Ovo sigurno niste znali: Kako je izabran trener Zvezde (FOTO)

Košarka -

Ovo niste znali Crvena zvezda zvala čak i Igora Kokoškova, ali je novi selektor Srbije već uveliko bio u pregovorima s Danilovićem o preuzimanju reprezentacije

Saša Obradović ima ugovor i datu reč. Vladimir Jovanović je isuviše mlad. Jorgos Barcokas traži previše novca (600.000 evra). Simone Pjaniđani isto, a ima i neke minuse u karijeri. Igor Kokoškov već je bio u pregovorima o klupi Srbije. Zato, kad je teško - Šakota.

foto: Beta Branislav Božić

Dragan Šakota izabran je za novog trenera Crvene zvezde posle višenedeljne potrage za Tomićevim naslednikom. Razlog - izuzetno siromašna ponuda trenera na tržištu. Dugo su većali čelnici Zvezde uz pomoć Svetislava Pešića i Božidara Maljkovića. Želeo je Nebojša Čović da čuje savet legendarnih stručnjaka na temu novog šefa struke. Na kraju su došli do zajedničkog rešenja u vidu Dragana Šakote, iskusnog stručnjaka, sa 26-godišnjom trenerskom karijerom.

foto: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

Posebno zanimljivo bilo bi da su crveno-beli angažovali Kokoškova, koji je stekao ime sjajnim radom u NBA ligi i reprezentacijama Gruzije i Slovenije. Na Zvezdinu žalost, mladi stručnjak je već bio u planovima Košarkaškog saveza Srbije, a i njegove klupske ambicije trenutno su vezane za najjaču košarkašku ligu sveta, gde radi kao pomoćni trener Sakramenta. Prostor za saradnju u budućnosti ostao je otvoren!

Da li su čelnici crveno-belih i iskusni stručnjaci koji vole Zvezdu pogodili ovoga puta s trenerom biće poznato do kraja godine, kada se vidi, pre svega, kako Zvezda izgleda na terenu, a i kakvi su rezultati.

NJIH JE ZVEZDA ZVALA ZA TRENERA

- Igor Kokoškov

- Saša Obradović

- Simone Pjaniđani

- Jorgos Barcokas

- Ćavi Paskval

- Jurij Zdovc

- Vladimir Jovanović

Raspored po meri ŠAKOTA DANAS U PIONIRU

Crvena zvezda - Mornar večeras (18.00) Crvena zvezda - Valensija 28. novembar Cedevita O. - Crvena zvezda 1. decembar Milano - Crvena zvezda 5. decembar Crvena zvezda - FMP 8. decembar Crvena zvezda - Baskonija 12. decembar Zadar - Crvena zvezda 15. decembar

Dragan Šakota danas (18.00) debituje na klupi Zvezde protiv barskog Mornara koji ima identičan skor kao crveno-beli (4-3). Ipak, u pitanju je tim koji je pet puta gostovao Zvezdi i svih pet puta izgubio. Kvota na čistog keca je 1,15, a na pobedu domaćina s više od 11,5 poena razlike 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Mornar.

Kurir.rs/ Miloš Bjelinić Foto: Beta/Branislav Božić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track