KURIR SAZNAJE! Sprema se HAOS na Jadranu: Partizan podnosi zahtev za poništenje meča iz Morače!
Foto: ABA Liga

Kontraudar!

KURIR SAZNAJE! Sprema se HAOS na Jadranu: Partizan podnosi zahtev za poništenje meča iz Morače!

Košarka -

Kurir saznaje - Crno-beli rade analizu spornih odluka sa meča protiv Budućnosti u Podgorici koju će poslati Evroligi i tražiće da se meč proglasi neregularnim

Poraz košarkaša Partizana od Budućnosti u Morači još odjekuje, navijači crno-belih ključaju od gneva i pominju jednu reč - krađa!

Kap prelila čašu!

I zaista, ono što se dešavalo u poslednjim minutima derbija ABA lige jasno govori da su pobednika odlučili arbitri Javor, Pukl i Nedović. U trenucima kada je 23 sekunde pre kraja Markus Pejdž šutnuo i pogodio trojku za vođstvo crno-belih, oglasila se sudijska pištaljka koja je označila faul Mozlija u napadu, a utisak mnogih je da je centar Partizana čvrsto stajao s obe noge na parketu, dok je Bamford pokušavao da se probije i tako završio na parketu. To je bio najdrastičniji primer, kap u punoj čaši posle koje je i trener Trinkijeri zaradio isključenje.

Kako saznajemo, Partizan ne želi da se pomiri s onim što se dešavalo na parketu Morače, već će kompletnu ekspertsku analizu spornih odluka poslati u sedište Evrolige s namerom da se utakmica proglasi neregularnom i da se prilikom dodele specijalnih pozivnica u obzir uzmu klubovi koji na ovakav način dolaze do rezultata.

Poznate pojave!

- Verujem da ste gledali utakmicu, videli ste kako su se stvari odvijale. Ne bih ja komentarisao ništa više od toga. Svi koji sada željno iščekuju neke oštrije reči s naše strane moraju biti svesni da su nakon prethodne dve finalne serije ABA lige pravila učinjena još strožim i mi nećemo da izlažemo klub riziku da plaća veoma visoke kazne. Novinari koji dugo prate košarku, baš kao i ljubitelji košarke u našoj zemlji i regionu, siguran sam da prepoznaju određene pojave i bez dodatnih komentara - rekao nam je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

ABA liga se ljulja ZVEZDA PRETILA ISTUPANJEM, A MOŽDA ĆE I PARTIZAN!

foto: Zorana Jevtić

ABA liga dodatno gubi ugled zbog čestih optužbi na pristrasno suđenje, posebno u Podgorici. U tome prednjači Crvena zvezda, a posle dešavanja u Morači u nedelju, kada su sudije u meču Budućnosti i Partizana praktično odlučile pobednika, ogromno nezadovoljstvo je i u klubu iz Humske. Zvezda je u aprilu ove godine pripretila istupanjem iz ABA lige, a ukoliko joj se pridruži i Partizan, biće to ogroman udarac za regionalno takmičenje.

(Kurir.rs / Predrag Gajić / Foto: ABA Liga)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track