PUKL I JAVOR DOMINIRAJU! Grbović: Zašto bi srpski klubovi uopšte igrali ovakvu ABA ligu?
Foto: Aleksandar Jovanović

bez dlake na jeziku

PUKL I JAVOR DOMINIRAJU! Grbović: Zašto bi srpski klubovi uopšte igrali ovakvu ABA ligu?

Košarka -

Ne stišava se bura posle spornih sudijskih odluka na derbi meču ABA lige između Budućnosti i Partizana, koje su direktno uticale na konačan ishod utakmice.

Njihove odluke veoma je oštro komentarisao Goran Grbović, nekadašnji košarkaš Partizana i aktuelni direktor ''Štark Arene'', u emisiji ''U obruču'' na TV Arena Sport.

''Ovako sramotno suđenje, ono što su svirali, smešno je bilo da se ne ponavlja snimak momenta kad se se faulira Mozli, neke druge detalje u završnici da i ne pominjem. To je posledica cele situacije, postoje malverzacije u ABA ligi i to svi znaju.Ovo je kulminacija.Još kad se vratiš dve godine unazad, od finala Zvezde i Budućnosti, pa prošla sezona, i da ideš redom koje su utakmice sve bile neregulare... Ako ABA liga ne može da obezbedi regularnost ovakvih utakmica, ne znam stvarno...'', ističe Grbović.

foto: Photo: Budućnost VOLI

Posle svega, Grbović se pita šta još treba da se dogodi da bi srpski klubovi razmotrili napuštanje regionalnog takmičenja.

''Srpski klubovi su dominantni u ABA ligi, to je definitivno. Ono što je Javor sudio u Podgorici, svaki derbi koji je on sudio, mislim..Pukl, Javor, uvek ista priča, oni dominiraju, oni naprave utakmicu da se vrlo lako dovede u kontekst da ti ukrade loptu koju ti ne vidiš, a ovo je bila očigledna krađa., rezigniran je bivši as Partizana.

On je na kraju razgovora poentirao i izneo zaključak.

"Ako se ne obezbede regularni uslovi, zaista ne vidim posle nekih odluka Bertomeua zašto bi srpski klubovi igrali ABA ligu? Gospodin Bokan misli da je on važan instrument - pa nije, on je samo alatka u celom ovom sistemu'', poručio je Grbović.

foto: KK Partizan

Taman su smirile tenzije burnih dešavanja u prethodnom periodu

Najpre je prošlosezonsko finala ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti podiglo veliku prašinu.

Zatim posle odluke iz Evrolige, oko načina popunjavanja elitnog evropskog takmičenja, gde počele su polemike oko toga ima li smisla dalje igrati ABA ligu, pogotovo ako ne donosi direktan prolaz u Evroligu.

Sapunica se nastavlja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track