EVROPLJANI U NBA BI LAGANO UZELI PRSTEN! Rudež: To bi bila zastrašujuća ekipa! (FOTO)
Foto: Profimedia

nema dilemU

EVROPLJANI U NBA BI LAGANO UZELI PRSTEN! Rudež: To bi bila zastrašujuća ekipa! (FOTO)

Košarka -

Damjan Rudež, hrvatski košarkaš i nekadašnji igrač Orlanda i Indijane, izjavio je da bi se evropski košarkaši prošetali do NBA titule.

"Definitivno bi se od Evropljana mogla složiti zastrašujuća ekipa, koja bi se u teoriji prošetala do titule. Mislim da nikad pre u NBA ligi nije bilo ovoliko tzv. “franšiznih igrača” iz Europe, jako je puno klubova u kojima su prva ili druga opcija",ubeđen je Rudež

On je odmah izdeklamovao idealnu petorku.

"Janis Adetokumbo i Luka Dončić su sigurni u postavi, moram da stavim i Bojana Bogdanovića, dok bi pod košem bili Nikola Jokić i Nikola Vučević, koji nikoga ne bi mogli da odbrane, ali bi zato igrali dobru košarku", rekao je Rudež, a prenosi "Jutarnji.hr".

foto: AP

Za još sedmoricu u idealnih 12 je već morao malo da se zamisli.

"Od bekova su tu još i Riki Rubio, Bogdan Bogdanović, Evan Furnije, Denis Šruder i Tomaš Satoranski, dok je konkurencija pod košem strašna: Rudi Gober, Kristaps Porzingis, Domantas Sabonis, Danilo Galinari, Lauri Markanen, Dario Šarić, Ivica Zubac, Jusuf Nurkić...",naveo je Rudež.

foto: Profimedia

Gostovanje Himkija u Istanbulu večeras (18.45) prava je prilika da vidimo da je Fenerbahče izašao iz zone sumraka pobedom nad Asvelom u prošlom kolu. Kvota na keca je 1,35, dok je kvota na pobedu tima čija je prva zvezda Šved 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Fenerbahče - Himki.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track