ŠAKOTA POSLE DEBIJA SA ZVEZDOM U EVROLIGI: Cilj je bio da pobedimo, reskirali smo i pobedili!
Foto: Starsport©

VAŽNO ZBOG SAMOPOUZDANJA

ŠAKOTA POSLE DEBIJA SA ZVEZDOM U EVROLIGI: Cilj je bio da pobedimo, reskirali smo i pobedili!

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je da je večerašnja pobeda nad Valensijom vrlo bitna za njegov tim na polju samopouzdanja.

Šakota je prvi put vodio Zvezdu u Evroligi.

"Bilo je vrlo bitno pobediti večeras iz više razloga... Mislim da je utakmica bila dobra i lepa za gledanje. Bitno za mene je bilo da imamo dobru pas igru, da biramo prave šuteve, a što se tiče igrača da grade samopouzdanje", rekao je Šakota novinarima posle meča.

Zvezda je večeras sa 76:73 pobedila Valensiju u 11. kolu Evrolige, a odlučujući ko postigao je Lorenco Braun u poslednjoj sekundi.

"Cilj je bio da pobedimo, reskirali smo i pobedili", rekao je Šakota uz osmeh.

Upitan da prokomentariše pad u igri njegovog tima posle pauze u prvoj četvrtini zbog tehničkih problema sa semaforima i na početku četvrte deonice, Šakota je kazao da ne vidi "ništa neprirodno".

"Šta sam mogao da kažem igračima posle pauze od skoro sat vremena? Njihovi igrači s klupe su bili bolji nego starteri i normalno je da su se vratili posle pauze, ali i treće četvrtine. Mečevi u Evroligi uvek moraju da se igraju maksimalno, u suprotnom se gubi s velikom razlikom. Bitno je kako reaguješ posle pada u igri", rekao je Šakota.

On je istakao da je Zvezda večerašnji meč igrala u skraćenoj rotaciji zbog povreda igrača i da je zadovoljan kako su oni s većom minutažom odigrali.

Zvezda posle 11 odigranih utakmica ima četiri pobede i sedam poraza, a u narednom kolu gostuje Milanu.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track