ĐORDI PONOVO O LICENCAMA: Prostor Balkana je i dalje u razmatranju, konkurenti su nam  Rusija i Velika Britanija!
Foto: EPA / David Aguilar

region na čekanju

ĐORDI PONOVO O LICENCAMA: Prostor Balkana je i dalje u razmatranju, konkurenti su nam Rusija i Velika Britanija!

Košarka -

Španac je bio gost na utakmici između Albe i Žalgirisa a nakon utakmice novinari su se zanimali o budućnosti Evrolige.

Bartomeu je u razgovoru sa novinarima naglasio da su za razvoj takmičenja u narednim godinama ključna tržišta Nemačke, Francuske, te da je i Engleska “u fokusu” kao veliki izazov kome treba pristupiti.

Ono što je košarkašku javnosti u regionu najviše zanimlo jeste da li će taj prostor imati i dalje svog predstavnika u najprestižnijem takmičenju. Bartomeu je konstatovao da je to još uvek “u razmatranju”.

"Sa jedne strane, mislim da je Evroliga poslednjih godina vrlo jasna kada su u pitanju tržišta kojima težimo, na kojima želimo da ostarimo naš uticaj. Sa druge strane, postoje neka tradicionalne teritorije koje zavređuju našu pažnju" - rekao je Bartomeu, pa nastavio:

foto: Stefan Jokić

"Što se tiče prvog, mislim da je Nemačka oduvek bila među prioritetima, kao i Francuska i Velika Britanija. To su strateški važna tržišta i naša je namera da idemo ka njima. Odluku koju smo doneli za ASVEL (dobio licencu ove sezone) i Bajern (licenca od ranije) su pokazatelji u kom pravcu želimo da idemo. Nemačka ostaje prioritet, zato što verujemo da su najmanje dva tima iz Nemačke u Evroligi nešto čemu težimo i što je važno za nas. Francuska takođe, a što se Velike Britanije tiče, verovatno već znate da nam je san da i tamo proširimo ligu iako Engleska nema košarkašku kulturu i tradiciju. Takođe, postoje tržišta kao što su Rusija i Balkan kroz ABA ligu, koja su isto tako veoma interesantne košarkaške teritorije i sigurno je da su uzete u razmatranje. Prema tome, usmereni smo ka ta dva tržišta, iz različitih razloga, one koje sam već pomenuo."

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track