SAD SE TEK VIDI ŠTA SU DIVAC I KINGSI PROPUSTILI: NAJVEĆA ISPALA JOŠ OD DŽORDANA! Jao, Vlade, pa što ne uze Luku?
Foto: Profimedia, Dado Đilas

Promašaj

SAD SE TEK VIDI ŠTA SU DIVAC I KINGSI PROPUSTILI: NAJVEĆA ISPALA JOŠ OD DŽORDANA! Jao, Vlade, pa što ne uze Luku?

Košarka -

Paralela Sakramento na draftu preskočio mladog Slovenca, najspektakularnijeg igrača NBA lige, pa sad u SAD podsećaju da je slično uradio Portland 1984. s „letećim Majklom“

Više gotovo da nema epiteta koji može da opiše igru Luke Dončića u NBA ligi!

Maestralni Slovenac u svojoj drugoj sezoni beleži brojke od kojih se svakom ljubitelju basketa zavrti u glavi - tako je za novembar imao tripl-dabl prosek od 32,4 poena, 10,3 skoka i 10,4 asistencije. Američki mediji utrkuju se u veličanju zvezde Dalasa, a idu čak tako daleko da situaciju u kojoj su neke ekipe propustile da ga uzmu na draftu porede s najvećom ispalom u istoriji, kada je pre 35 godina Portland umesto Majkla Džordana izabrao Sema Bouvija.

Pregovori u Madridu

Nažalost, u maloj grupi onih koji su mogli da imaju Luku je i Sakramento generalnog menadžera Vlade Divca. Kako li sada Divac objašnjava svom gazdi Ranadiveu Viveku da je draftovanje Marvina Biglija bio bolji potez? Divac i Vivek su bili u Madridu, razgovarali sa tada tinejdžerom Reala, ali je na tome je ostalo.

foto: Dado Đilas

- Marvin Bigli se bolje uklapa u naš tim. Bolji igrač, veliki talenat. To je bio lak izbor - pričao je Vlade u junu 2018. i tako objasnio zašto nije uzeo Luku. Daleko od toga da je Bigli loš izbor, Kingsima je tada trebao igrač pod košem, a Marvin je u ruki sezoni pokazao da je dobra opcija. Istina, on zbog povrede ne može da pokaže koliko je napredovao u ovoj sezoni, ali ono što radi Dončić teško da može da dostigne bilo koji NBA igrač. Takođe, Divac je budućnost ekipe na spoljnim pozicijama hteo da gradi na Badiju Hildu i Bogdanu Bogdanoviću.

Ovo će biti istorija

Vlade može da se teši da postoje i gori od njega, a to je menadžment Atlante, koja je draftovala Dončića kao trećeg pika i prosledili ga u Dalas u zamenu za Trea Janga. Ostalo će izgleda biti istorija. Ispalio se i Finiks, koji je kao prvog pika uzeo Deandrea Ejtona.

Razbio Lejkerse Ni Lebron Džejms mu ne može ništa

Luka Dončić zablistao je i u Los Anđelesu, i to protiv Lebrona Džejmsa. Dalas je slavio sa 114:110, a Luka je zabeležio 29 poena, devet skokova i 10 asistencija, dok je Lebron stigao do 25 poena, devet skokova i osam asistencija. Bobi Marjanović je za goste ubacio dva poena i imao isto toliko skokova.

Humanista Skupio dva miliona € za lečenje dečaka

Luka Dončić je veliki igrač, ali je još veći čovek. Kada je čuo da dvogodišnji dečak Kris Zudič iz Slovenije boluje od teške genetske bolesti i da je za lečenje potrebno dva miliona evra, Luka je odmah reagovao i uz pomoć prijatelja sakupio novac, pa je mali Kris hitno prebačen na terapiju u Los Anđeles.

foto: Printscreen

Kurir.rs / Predrag Gajić

Foto: Profimedia, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track