Najnovije vesti

MORAMO DA ZAUZMEMO ZAJEDNIČKI STAV! KK Crvena zvezda: Pojedinci se plaše jedinstva srpskih klubova!
Foto: Starsport

ABA

MORAMO DA ZAUZMEMO ZAJEDNIČKI STAV! KK Crvena zvezda: Pojedinci se plaše jedinstva srpskih klubova!

Košarka

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da se zalaže za opstanak obe regionalne lige, ali samo ako su srpski klubovi njihov integralni deo i ocenio da se "pojedinci plaše jedinstva srpskih klubova.

"Naš interes jeste opstanak prve i druge ABA lige, ali ne po modelu u kome će srpski klubovi biti dekor i meta 'specijalaca', već ono što treba da budu , integralni deo ovih liga, bez kojih ABA lige sigurno ne bi bile ono što jesu, a verovatno ne bi ni postojale. Ili će dogovoreni principi na Skupštini ABA lige biti primenjivani, ili ove i takve liga ne trebaju nikome – niti nacionalnim ligama regiona, a ponajmanje Evroligi", navodi se u saopštenju.

Zvezda je navela da je povukla svog predstavnika sa jučerašnjeg sastanka Radne grupe ABA lige u Zagrebu, pošto nije želela da se donose odluke bez predstavnika Partizana, koji se nije pojavio, pošto nije dobio obaveštenje o terminu sastanka.

"Naš klub nije želeo da donosi bilo kakve odluke bez predstavnika još jednog srpskog kluba, koji zajedno sa Crvenom zvezdom bez obzira na brojne nesuglasice, čini integralni i važan deo ABA lige u svakom smislu. ;Potvrdu naših tvrdnji o disfunkcionalnosti ABA lige donosi i podatak da predstavnik Partizana nije dobio nikakav povratan odgovor oko termina sastanka, niti je Crvena zvezda o tome bila obaveštena", piše u saoštenju.

U Zvezdi smatraju da "sva dešavanja podsećaju na prethodnu sezonu", u kojoj je bilo brojnih nesuglasica i incidenata, posebno u završnici.

"Stičemo utisak da se pojedinci sve očiglednije pribojavaju tako retko vidjenog jedinstvenog stava srpskih klubova i to oko ključnih pitanja za dalje funkcionisanje ABA lige. ;Ono što govori o kampanjskom pristupu i odsustvu vizije za budućnost ABA lige je činjenica da pojedinci ne shvataju promene i tendencije u evropskoj klupskoj košarci, u kojoj za ligu korporativno–koalicionog pristupa neće biti mesta, jer kao takva siguro neće ni postojati", navodi se u saopštenju.

Iz Zvezde su naveli da obeshrabruje to što pojedinci ne shvataju suštinu i veličinu problema, u ;smislu budućnosti regionalne košarke.

Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...