MORAMO DA ZAUZMEMO ZAJEDNIČKI STAV! KK Crvena zvezda: Pojedinci se plaše jedinstva srpskih klubova!
Foto: Starsport

ABA

MORAMO DA ZAUZMEMO ZAJEDNIČKI STAV! KK Crvena zvezda: Pojedinci se plaše jedinstva srpskih klubova!

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da se zalaže za opstanak obe regionalne lige, ali samo ako su srpski klubovi njihov integralni deo i ocenio da se "pojedinci plaše jedinstva srpskih klubova.

"Naš interes jeste opstanak prve i druge ABA lige, ali ne po modelu u kome će srpski klubovi biti dekor i meta 'specijalaca', već ono što treba da budu , integralni deo ovih liga, bez kojih ABA lige sigurno ne bi bile ono što jesu, a verovatno ne bi ni postojale. Ili će dogovoreni principi na Skupštini ABA lige biti primenjivani, ili ove i takve liga ne trebaju nikome – niti nacionalnim ligama regiona, a ponajmanje Evroligi", navodi se u saopštenju.

Zvezda je navela da je povukla svog predstavnika sa jučerašnjeg sastanka Radne grupe ABA lige u Zagrebu, pošto nije želela da se donose odluke bez predstavnika Partizana, koji se nije pojavio, pošto nije dobio obaveštenje o terminu sastanka.

"Naš klub nije želeo da donosi bilo kakve odluke bez predstavnika još jednog srpskog kluba, koji zajedno sa Crvenom zvezdom bez obzira na brojne nesuglasice, čini integralni i važan deo ABA lige u svakom smislu. ;Potvrdu naših tvrdnji o disfunkcionalnosti ABA lige donosi i podatak da predstavnik Partizana nije dobio nikakav povratan odgovor oko termina sastanka, niti je Crvena zvezda o tome bila obaveštena", piše u saoštenju.

U Zvezdi smatraju da "sva dešavanja podsećaju na prethodnu sezonu", u kojoj je bilo brojnih nesuglasica i incidenata, posebno u završnici.

"Stičemo utisak da se pojedinci sve očiglednije pribojavaju tako retko vidjenog jedinstvenog stava srpskih klubova i to oko ključnih pitanja za dalje funkcionisanje ABA lige. ;Ono što govori o kampanjskom pristupu i odsustvu vizije za budućnost ABA lige je činjenica da pojedinci ne shvataju promene i tendencije u evropskoj klupskoj košarci, u kojoj za ligu korporativno–koalicionog pristupa neće biti mesta, jer kao takva siguro neće ni postojati", navodi se u saopštenju.

Iz Zvezde su naveli da obeshrabruje to što pojedinci ne shvataju suštinu i veličinu problema, u ;smislu budućnosti regionalne košarke.

Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track