LUDA NBA NOĆ: Spektakularan preokret Hjustona, Čikago prokockao 26 poena, nove pobede Toronta i Vašingtona
Foto: AP

NBA

LUDA NBA NOĆ: Spektakularan preokret Hjustona, Čikago prokockao 26 poena, nove pobede Toronta i Vašingtona

Košarka -

Hjuston je protekle noći zabeležio odličan rezultat i pobedio San Antonio sa 109:107.

Na poluvremenu utakmice San Atonio je vodio sa 19 poena razlike, ali su košarkaši Hjustona uspeli da se vrate u igru i u potpunosti preokrenu rezultat u svoju korist.

Rasel Vestbruk upisao je 31 poen, a Džejms Harden je dodao 28 poena. U timu San Antonija, Lamarkus Oldridž je bio najefikasniji sa 19 poena.

Drugu pobedu zaredom upisao je Memfis, koji je bio bolji od ekipe Majamia sa 118:111. U neizvesnijoj utakmici, Majami je uspeo i da povede samo pet minuta pre kraja, ali nisu uspeli da trijumfuju.

Najefikasniji u Memfisu bio je Jonas Valančiunas, koji je postigao 21 poen, dok srpski košarkaš Marko Gudurić nije ulazio u igru. Na drugoj strani istakao se Džimi Batler sa 25 poena.

Košarkaši Toronta su na svom terenu došli do druge pobede u nizu, pošto su bili bolji od Klivlenda sa 133:113. Uz dobar procenat šuta za tri poena, Toronto je došao do ubedjive pobede, a najefikasniji je bio Paskal Sijakam, koji je postigao 33 poena. Na drugoj strani najefikasniji je bio Kolin Sekston sa 25.

Vašington je kao gost bio bolji od Detroita sa 133:119. Utakmica je prelomljena u poslednjoj deonici, kada su košarkaški Vašingtona napravili seriju od 8:2, što je bilo dovoljno da prekinu niz od četiri poraza.

Do novog trijumfa predvodio ih je Bredli Bil, koji je postigao 35 poena. U timu Detroita istakli su se Derik Rouz i Markif Moris, sa po 22 poena.

Portland je u neizvesnoj utakmici pobedio Finiks sa 111:110. Si Džej Mekolum je bio najefikasniji sa 30 ppoena, dok je Demijan Lilard dodao 27. U timu Finiksa istakao se Keli Ubre sa 24.

Veliki rezultatski preokret priredili su i košarkaši Ohlahome, koji su na svom terenu pobedili Čikago sa 109:106.

Utakmica je rešena u poslednjem periodu, kada je Oklahoma najpre stigla do izjednačenja, a potom i do pobede. Najefikasniji bio je Kris Pol, koji je postigao 30 poena, dok je u Čikagu najprecizniji bio Zek Lavin koji je utakmicu završio sa 39 poena.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track