CRVENA ZVEZDA U MOSKVI Šakota: Neće biti lako, ali probaćemo da otežamo posao CSKA
Foto: Beta Branislav Božić

EVROLIGA

CRVENA ZVEZDA U MOSKVI Šakota: Neće biti lako, ali probaćemo da otežamo posao CSKA

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je da njegovoj ekipi neće biti lako u utakmici 14. kola Evrolige protiv CSKA, ali da će dati sve od sebe da svojim protivnicima otežaju posao.

"CSKA je prvak Evrope, nije velika razlika u odnosu na tim od prošle sezone. Po rezultatima može da se kaže da su trenutno slabiji, ali to ne znači da neće dosegnuti formu iz prošle godine kada su bili najbolji na Fajnal foru. Analizirajući igru, oni su ekipa koja u nekim momentima igra odbranu i napad gotovo perfektno i predstavljaju model ostalim timovima kako se to radi. Sigurno nam neće biti lako, ali ćemo i mi probati da im otežamo posao ", rekao je Šakota za klupski sajt.

foto: Photo: Zadar-Zvonko Kucelin

Crveno-beli su otputovali u Moskvu, a utakmica će se igrati u sredu od 18.00.

Kapiten Zvezde Branko Lazić kazao je da motiva u Evroligi nikada ne nedostaje i da je na njemu i njegovim saigračima da poprave utisak posle poraza od Zadra u ABA ligi.

"Nadam se da ćemo odreagovati kako treba i da ćemo se konačno 'dozvati pameti' jer je stanje alarmantno što se tiče igre i nekih rezultata. Dakle, prva želja je da odigramo kako treba i da iskoristimo priliku za pobedu, ako se ukaže", rekao je Lazić.

foto: Starsport©

On je kazao i da ova utakmica dolazi u nezgodnom trenutku za crveno-bele.

"CSKA je ekipa koja redovno igra Fajnal for, osvojili su Evroligu ove sezone, imaju mnogo izvanrednih pojedinaca, uz to igraju na domaćem terenu. Ovaj meč dolazi u nezgodnom momentu, ali moraćemo da odigramo zaista snažnu, pametnu i timsku odbranu, kako bismo imali čemu da se nadamo", rekao je Lazić.

Crvenu zvezdu ove nedelje očekuje dupli evroligaški program, pošto će po povratku iz Moskve ugostiti grčki Olimpijakos.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track