VEČITI U EVROPSKIM TAKMIČENJIMA: CSKA muči Zvezdu, a Partizan čeka Limož (FOTO)
Foto: Starsport

Basket u žiži

VEČITI U EVROPSKIM TAKMIČENJIMA: CSKA muči Zvezdu, a Partizan čeka Limož (FOTO)

Košarka -

Ka­ko iza­ći iz mi­nus fa­ze, pi­ta­nje je ko­je mu­či ko­ša­r­ka­še Cr­ve­ne zve­zde, a ono se na­me­će pred jed­no od na­j­te­žih gos­to­va­nja u Evro­li­gi - cr­ve­no-be­li ve­če­ras igra­ju pro­tiv CS­KA u Mo­skvi.

U no­vi­joj isto­ri­ji Zve­zda ima veo­ma loš skor s Mo­sko­vlja­ni­ma. CS­KA je po­be­dio še­st pu­ta, a po­ra­žen je sa­mo jed­nom. Ni­ka­da ni­je izgu­bio od eki­pe s Ma­log Ka­le­me­g­da­na u Mo­skvi. Či­nje­ni­ca je da ove se­zo­ne eki­pa tre­ne­ra Di­mi­tri­sa Itu­di­sa ne de­lu­je ta­ko opa­sno kao ra­ni­jih go­di­na. Nji­hov skor je 8-5, a za­be­le­ži­li su je­dan po­raz na svom pa­r­ke­tu, i to baš od cr­ve­no-be­lih, ali Oli­m­pi­ja­ko­sa. Ote­ža­va­ju­ća oko­l­nost za gos­te je po­vre­da Lo­re­n­ca Brau­na.

Par­ti­zan ima mno­go ma­nje bri­ga od Cr­ve­ne zve­zde. Cr­no-be­li su pred ve­če­ra­šnji meč s Li­mo­žem za­ce­men­ti­ra­li dru­go me­sto u gru­pi B Evro­ku­pa, a u TOP 16 će im rivali biti dva italijanska predstavnika, Virtus i Trento, kao i trećeplasirani iz Grupe C, što će biti poznato večeras.

Tre­ner An­drea Tri­n­ki­je­ri že­li da pr­vu fa­zu za­vr­ši na na­j­bo­lji mo­gu­ći na­čin.

- Upr­kos či­nje­ni­ci da ne­ma­mo pri­ti­sak re­zu­l­ta­ta, že­li­mo da po­ka­že­mo po­što­va­nje pre­ma igri, na­šim na­vi­ja­či­ma i po­što­va­nje pre­ma se­bi ta­ko što će­mo odi­gra­ti na pra­vi na­čin - re­kao je Tri­n­ki­je­ri.

Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track