ŠAKOTA: Tim Olimpijakosa je pravljen za velike stvari
Foto: Starsport©

15. kolo Evrolige

ŠAKOTA: Tim Olimpijakosa je pravljen za velike stvari

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je danas da ekipa Olimpijakosa može svakoga pobediti, ali da je cilj njegovog tima da odigra bolje i da napreduje iz dana u dan.

"Tim Olimpijakosa je pravljen za velike stvari, igraju samo Evroligu, dovoljno je pogledati roster. Očigledno nisu ispunili očekivanja, ali gledajući potencijal, imaju sve što treba. Mogu da dobiju svakoga, što su i pokazali u nekoliko navrata. Naš cilj je da odigramo bolje i pametnije i da napredujemo kao tim, to je naš glavni cilj", rekao je Šakota za klupski sajt.

Crveno-beli dočekuju grčki tim u beogradskoj Areni u 15. kolu Evrolige, a taj duel na programu je u petak, od 19.00 časova.

Prvotimac Crvene zvezde Ognjen Dobrić rekao je da je svestan da ih očekuje teška utakmica.

"Olimpijakos dobro poznajemo, znamo i odakle preti najveća opasnost. Osovinu predstavljaju iskusni grčki igrači, Spanulis, Printezis, Papanikolau, tu je sada i Koniaris, uz našeg reprezentativca Milutinova koji je medju najboljim centrima Evrope, a ove godine dobro igra i Brendon Pol", kazao je Dobrić.

On se prisetio i prijateljskih utakmica pre početka sezone, ali i dodao da grčki tim sada izgleda mnogo drugačije.

"Promenili su trenera i nakon velikog preokreta protiv Himkija, sigurno u dobrom raspoloženju dolaze u Beograd. Medjutim, verujem da možemo da odigramo dobro, na prvom mestu čvrstu odbranu i uz podršku sa tribina verujem da možemo do šeste pobede" , rekao je Dobrić.

Košarkaši Crvene zvezde trenutno se nalaze na 14. poziciji na tabeli Evrolige, dok Olimpijakos zauzima deveto mesto.

Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track