PRIZNANJE ZA SRPSKOG PLEJMEJKERA: Teodosić MVP regularnog dela Evrokupa
Foto: Profimedia

BRAVO

PRIZNANJE ZA SRPSKOG PLEJMEJKERA: Teodosić MVP regularnog dela Evrokupa

Košarka -

Košarkaš Virtusa iz Bolonje Miloš Teodosić proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) regularnog dela Evrokupa, saopšteno je na sajtu takmičenja.

Kako se navodi u obrazloženju, kapiten reprezentacije Srbije bio je ključni igrač koji je tim iz Bolonje vodio do prvog mesta u grupi A i skora od 8-2.

"Legendarni plejmejker prevodio je svoj tim po broju poena, asistencija i indeksu korisnosti. U svojoj prvoj sezoni posle 2007. godine, Teodosić se vratio u takmičenje kao jedan od najkretaivnijih organizatora igre. Njegov košarkaški IQ i iskustvo odigrali su ključne uloge za Virtus. Teodosić igra u savršenom okruženju što je maksimalno iskoristio u svojoj kreativnosti. Pored trenera Saše Đorđevića, koji ga dobro poznaje, tu je i Stefan Marković sa kojim je bio saigrač nekoliko godina u reprezentaciji, Teodosić je odmah našao zonu konfora u Bolonji. Na devet utakmica prosečno je beležio 16.9 poena i 5.6 asistencija, uz 63.6 odsto procenata šuta za dva poena, 40.6 odsto za tri i 89.7 odsto sa linije penala", navodi se u obrazloženju Evrokupa.

On je i treći osvajač ovog priznanja, posle Skotija Vilbekina (Darušafaka 2017/18) i Pjerija Henrija (UNIKS Kazanj 2018/19).

Vitus će u Top 16 fazi Evrokupa igrati protiv Trenta, Darušafake i Partizana, sa kojim igra na startu druge faze 8. januara u Beogradu.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track