UBACITE RAKOČEVIĆA UMESTO MENE! Dženkins dao zanimljivu opasku i raspametio navijače crveno-belih
Foto: EPA/MATTEO BAZZI

poklonio se legendi

UBACITE RAKOČEVIĆA UMESTO MENE! Dženkins dao zanimljivu opasku i raspametio navijače crveno-belih

Košarka -

Poznato je kakav ugled ima Čarls Dženkins među pristalicama crveno-belih a sada je košarkaš srpskog prvaka uradio nešto što je posebno oduševilo "Delije".

Popularni "Đenka", kako ga zvezdaši zovu, našao se među spomenutima u najnovijoj Tviter aktivnosti crveno-belih navijača, koji sastavljaju, svako za sebe, "idealni tim decenije". Odnosno, radi se o ličnom izboru za prvu petorku i "najboljeg šestog igrača".

Kada je jedan od njih napisao da bi idealnu petorku trebalo da čine Markus Vilijams, pomenuti Dženkins, Kvinsi Miler, Luka Mitrović i Boban Marjanović, a da zlatna rezerva treba da bude Igor Rakočević, "Đenka" se pobunio i tom izjavom je još više kupio zvezdaše.

"Stavite Igora među startere, a ja ću biti rezerva legendi", napisao je Čarls Dženkins.

foto: Saša Pavlic

Podsećamo, legendarni Igor Rakočević (41) poseduje izuetno bogatu igračku karijeru.

Sa našom reprezentacijom bio prvak sveta 2002. u Indijanapolisu, šampion Evrope 2001. u Turskoj, dok ima zlato i sa mladom reprezentacijom, osvojeno 1998. u Italiji. Triput u karijeri je bio najbolji strelac Evrolige, jednom u dresu Tau Keramike, dvaput kao član Efesa. Pored pomenutih klubova, triput je igrao za Zvezdu u kojoj je i ponikao. U njoj je bio najpre od 1994. do 200. godine, potom u sezoni 2003/2004, a onda je u njoj i završio karijeru, u sezoni 2012/2013. Njegov broj osam je povučen iz upotrebe u klubu sa Malog Kalemegdana, posle titule i dva osvojena nacionalna Kupa.

Nastupao je još i za podgoričku Budućnost, NBA klub iz Minesote, te u Evropi, Pamesu, Real i Montepaski.

Na međunarodnoj sceni najviše je blistao u dresu Tau Keramike, za koju je igrao od 2006. do 2009. Za to vreme osvojio je trofej Alfonso Ford za najboljeg strelca Evrolige (sezona 2006/2007), bio je izabran u drugu idealnu petorku elitnog nadmetanja, osvojio je tri Superkupa Španije, jedan tamošnji Kup kralja, kao i titulu u prestižnoj ACB ligi 2008.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track