DONČIĆ NASTAVIO GDE JE STAO: Slovenac vodio Dalas do pobede nad San Antonijom, Gudurić ponovo bez minuta (VIDEO)
Foto: AP

odmorio pa nastavio

DONČIĆ NASTAVIO GDE JE STAO: Slovenac vodio Dalas do pobede nad San Antonijom, Gudurić ponovo bez minuta (VIDEO)

Košarka -

Slovenački košarkaš Luka Dončić vratio se na parket posle povrede skočnog zgloba i četiri meča pauze i bio glavni akter meča u pobedi Dalas Meveriksia nad San Antonijom rezultatom102:98.

Tokom većeg dela susreta, gledali smo dosta ujednačen meč, a presudna je bila druga četvrtina koju su Maveriksii dobili 32:23. Dončić je upisao 24 poena, 10 skokova i 8 asistencija, Tim Hardavej junior ubacio je 17 poena, Fini Smit imao je 13 poena, kao i Kristaps Porzingis. Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Sa druge strane, najefikasniji su bili Demar Derozan sa 21 i Lamarkus Oldridž sa 17 poena.

Derbi Njujorka pripao je Niksima. Oni su su savladali Bruklin sa 94:82, a zanimljivo, Netsi su ubacili samo osam šuteva za dva poena, što je najniže od uvođenja linije za tri poena u sezoni 1979/1980. U pobedničkom timu Džulijus Rendl postigao je 33 poena i 8 skokova, Markus Moris imao je 22 poena i 8 skokova, a Elfrid Pejton dodao je 13 poena, 7 skokova i 4 asistencije.

Kod Netsa se istakao Spenser Dinvidi sa 25 poena, a bivši igrač Mege Timote Luvavu postigao je 10 poena. Džanan Musa je za 5 minuta dao 2 poena.

Košarkaši Detroita pobedili su Vašington sa ubedljivih 132:102 predvodjeni Kristijanom Vudom koji je ubacio 22 poena.

U ostalim mečevima, Memfis je savladao Oklahomu sa 110:97. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je i Jonas Valančunas sa 21 poenom, dok je Džeren Džekson ubacio poen manje. Marko Gudurić ponovo nije ulazio u igru.

Donovan Mičel je postigao 28 od svojih 35 poena u drugom poluvremenu i vodio je Jutu do pobede protiv Portlanda sa 121:115. Džo Ingls je dodao 26, a Bojan Bogdanović i Rudi Gober po 16 poena. U poraženom timu istakao se Demijan Lilard sa poena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track