PETAR MIJOVIĆ PRED DOLAZAK ZVEZDE: Pratimo šta rade, neće nam biti lako
Foto: Photo: Igokea/Nikola Vuruna

GLEDA U TUĐE DVORIŠTE

PETAR MIJOVIĆ PRED DOLAZAK ZVEZDE: Pratimo šta rade, neće nam biti lako

Košarka -

Trener podgoričke Budućnosti Petar Mijović izjavio je da pomno prati šta se dešava na Malom Kalemegdanu i timu Crvene zvezde, koji je u skorije vreme doživeo određene promene.

Zvezda i Budućnost sastaju se na kraju kalendarske godine u derbiju kola ABA lige, koji je na programu 30. decembra, a crveno-beli će biti jači za Kevina Pantera, Marka Jagodića-Kuridžu i Vladimira Štimca u odnosu na prvi ovosezonski meč

"Sigurno neće biti lako, pratimo i šta se dešava u Crvenoj zvezdi, sa tri potpisa u poslednjih šest-sedam dana. Mislim da će biti zahtevniji meč nego ijedan do sada na domaćem terenu, ali se nadam da uz pomoć publike možemo da pobedimo" - rekao je Mijović za Vijesti.

Beograđani su u prvom okršaju na svom parketu poraženi od Budućnosti sa 89:81, Podgoričani su prvi u ABA ligi sa devet pobeda i tri poraza, a Zvezda je na skoru 7-5 pa bi ovaj trijumf beograđanima došao kao poručen.

"Na tabeli smo u mnogom boljem položaju, ali posle dva poraza moramo da nađemo način da reagujemo i savladamo velikog protivnika. Sigurno da velike promene u Zvezdi nisu došle zbog dobre situacije, pokušavaju da se homogenizuju i ojačaju. Doveli su tri ozbiljna igrača, dva su došla iz Evrolige, što dovoljno govori o njihovom individualnom kvalitetu. Na nama je da sve to umanjimo i da velikom borbom, energijom i koncentracijom pokušamo da savladamo Zvezdu - apostrofirao je Mijović.

On je napomenuo da jedan od pouzdanijih igrača Hasan Martin verovatno neće biti u postavi, ali je dodao da su ostali spremni i zdravi. Meč između Zvezde i Budućnosti se igra u ponedeljak od 18 sati.

Gostovanje Zenitu je i pre početka Evrolige u Zvezdi bilo „targetirano“ kao šansa za brejk. Crveno-beli danas (18.00) igraju u Rusiji, a kvota na njih je 2,55, dok je kvota na Zenit, koji ima četiri pobede u 15 kola 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zenit - Zvezda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track