SRBIN ZABLISTAO NA VELIKOJ SCENI: U pobedi Voriorsa debi upisao Alen Smailagić! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

JOŠ JEDAN SRBIN U NBA LIGI

SRBIN ZABLISTAO NA VELIKOJ SCENI: U pobedi Voriorsa debi upisao Alen Smailagić! (VIDEO)

Košarka -

Tokom noći je u NBA ligi odigrano šest utakmica, a Golden Stejt je došao do devete pobede u sezoni uz debi mladog Alena Smailagića.

Voriorsi su u San Francisku dočekali Finiks i zabeležili su pobedu rezultatom 105:96, a svoj debi je imao i srpski košarkaš Alen Smailagić.

Smailagić je na terenu proveo skoro pet minuta i za to vreme je ubacio četiri poena i imao po jedan skok i blokadu.

Uspeo je da zadivi i Stefa Karija koji je na klupi, sa velikim oduševljenjem, ispratio poene mladog Smailagića kog je Golden Stejt konačno u ponedeljak ''puvukao'' iz Razvojne lige.

foto: AP

Tamo je nastupao za Santa Kruz Voriorse i prosečno je beležio 16.8 poena, 5.8 skokova, 1.2 asistenciju i 1.3 ukradenu loptu po meču. Inače je četvrti najmlađi debitant u redovima Voriorsa koji su vezali četvrtu uzastopnu pobedu.

Ovaj susret pretvorio se u okršaj Dianđela Rasela i Devina Bukera. Bukeru je pripao njihov lični duel (34 poena - 31 poen), ali je on sa saigračima na kraju meča tugovao.

Hravat Dario Šarić je u redovima poražene ekipe upisao dabl-dabl (11 poena, 10 skokova). Milvoki je savladao Atlantu u gostima i bez Janisa Adetokumpa 112:86, dok je jedini meč koji je odlučen nakon produžetka bio u Šarlotu gde je Oklahoma slavila rezultatom 104:102. Boston je savladao Klivlend zahvaljujući Džalenu Braunu (34) i Džejsonu Tejtumu (31).

Orlando se na svom terenu kockao protiv Filadelfije, ali je uspeo da pobedi rezultatom 108:107!

Oni su na pet sekundi do kraja imali četiri poena viška, a onda su gostima dozvolili da imaju šut za pobedu. Na njihovu sreću, lopta nije prošla kroz obruč.

Furnije je sa 20 poena bio najefikasniji u redovima Orlanda, a pratili su ga Gordon sa 19 poena i 11 skokova i Terens Ros sa 17 poena i sedam skokova. Crnogorski košarkaš Nikola Vučević meč je završio sa 16 poena i 12 skokova.

Tobajas Haris i Džoel Embid su predvodili Sikserse sa po 24 poena i 11 skokova, a Ričardson sa 15 i Simons sa 13 poena, devet skokova i sedam asistencija bili su jedini još dvocifreni.

Rezultati:

Šarlot - Oklahoma 102:104 (produžetak) Orlando - Filadelfija 98:97 Atlanta - Milvoki 86:112 Majami - Indijana 113:112 Golden Stejt - Finiks 105:96

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track