PONOS IZRAELA PAO U LITVANIJI: Žalgiris posle neizvesne završnice pobedio Makabi
Foto: euroleague.net

EVROLIGA

PONOS IZRAELA PAO U LITVANIJI: Žalgiris posle neizvesne završnice pobedio Makabi

Košarka -

Košarkaši Žalgirisa pobedili su večeras na domaćem terenu Makabi s 73:68 (17:21, 12:13, 24:19, 20:15) u 17. kolu Evrolige.

Najefikasniji igrač u ekipi Žalgirisa bio je Lukas Lekavičius, koji je postigao 23 poena, dok je Džejk Koen dao 20 poena u timu Makabija.

Makabi je poveo na startu meča i uz dobar procenat šuta s polu distance, kao i slobodnih bacanja, uspeo da održi konstantu prednost u prva dva perioda.

U trećoj deonici košarkaši Makabija stigli su i do dvocifrene prednosti, ali je usledila serija Žalgirisa. Koševima za dva poena uspeo je litvanski tim da dodje do rezultatskog izjednačenja.

Poslednji kvartal doneo je potpuni preokret. Vrlo brzo je Žalgiris stigao do prednosti, a posle trojke ona je iznosila osam poena.

Ipak, u poslednjim minutima Makabi je ponovo uspeo da unese neizvesnost, pošto su prišli na samo dva poena zaostatka, ali su košarkaši Žalgirisa uspeli da privedu meč kraju u svoju korist. Uz jednu trojku i slobodno bacanje ponovo su stigli do tri poena prednosti, što je bilo dovoljno za trijumf.

Košarkaši Žalgirisa trenutno se nalaze na 17. mestu na tabeli elitnog takmičenja, dok je Makabi na petoj poziciji.

U sledećem, 18. kolu Evrolige, Makabi će gostovati Albi iz Berlina, dok će Žalgiris putovati u Madrid, gde će igrati protiv Reala.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track