HRVATI BEZ MILOSTI OPLELI PO ZVEZDI I ČOVIĆU: Sa teroristima nema pregovora!
Foto: Starsport©

BRUTALNO

HRVATI BEZ MILOSTI OPLELI PO ZVEZDI I ČOVIĆU: Sa teroristima nema pregovora!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde nisu otputovali u Podgoricu gde su trebali da igraju derbi kola ABA lige protiv Budućnosti i meč su izgubili službenim rezultatom 20:0

Crveno - beli su takođe kažnjeni novčano sa 20 hiljda evra, kao i oduzimanjem jednog boda.

Odluka je uslovna za sada.

Zvezda je osudila takvu odluku ABA lige, klub sa Malog Kalemegdana zahteva odigravanje nove utakmice bez ikakve kazne, a suprotnom sve ostalo će označiti kraj ABA lige!

Zbog političkih tenzija izazvanih donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti, ekspedicija crveno-belih je prošlog vikenda odlučila da ne otputuje u Podgoric

Takva odluka Nebojše Čovića rasplamsala je regionalne medije da se osvrnu na ovu temu, tako je hrvatski "Telesport.telegram" dao svoje viđenje oko ove situacije!

"Još jednom je zapelo na liniji Crvena zvezda – Budućnost, ali ovaj put doslovno: Zvezdino vođstvo odlučilo je otkazati put na gostovanje u Podgoricu zbog tamošnjih protesta uzrokovanih donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti koji je izazvao oštre reakcije Srpske pravoslavne crkve. Zvezdina uprava predložila je da se utakmica odloži za neka mirnija vremena, čak i ponudila novi termin koji se, neobične li slučajnosti, preklapa s nastupom crnogorske reprezentacije, naravno, krcatom igračima podgoričkog kluba; iz Budućnosti su, pak, u sedište ABA lige poslali dopis u kojem crnogorska policija jamči da ne postoje sigurnosni rizici za održavanje utakmice i stoga je rukovodstvo lige poručilo Zvezdi da odlaganje ne dolazi u obzir." , započeo je svoj tekst Luka Marin Vuca, novinar ovog portala..

foto: Zorana Jevtić

"Iz Zvezde su se na to naprosto oglušili te otkazali let. Nekoliko dana posle stigla je pravilnikom propisana kazna – pobeda Budućnosti 20:0 uz oduzimanje jednog boda. Odmah potom iz Zvezdinog je tabora upućen žustri ultimatum: ili poništite odluku i pronađite novi termin utakmice ili je ovo kraj ABA lige!"

Autor ovog teksta se potom osvrnuo na samog predsednika Crvene zvezde nazvavši ga "političarem superteške kategorije":

"Ovi događaji čine se nadrealnim. Pa kome bi moglo pasti na pamet izvesti takav čin u punom uverenju da će proći nekažnjeno? Ali, Zvezdin predsednik nije bilo ko. Uzevši u obzir njegovu političku pozadinu, mislim da se Zvezdin neodlazak u Podgoricu može razjasniti samo na dva načina: ili je Čoviću srpski politički vrh naredio da otkaže Zvezdin put u Crnu Goru ili je Čović iskoristio napetu političku situaciju kako bi sanirao Zvezdinu nezavidnu situaciju u ABA ligi, odlaganjem teškom gostovanja", smatra novinar "Telesport.telegrama"

On je potom poručio Čoviću i Zvezdi da bi im bilo pametnije da dobro razmisle i da prihvate kaznu, kako bi konačno smirili tenzije:

"I naravno, ostalim klubovima-vlasnicima ni slučajno ne sme pasti na pamet da pokleknu pred ucenama jer bi time zadali smrtnu presudu ovom takmičenju. Istina, ABA liga bi odlaskom Zvezde zadobila snažan kvalitativni udarac, ali njen ostanak zaista nema smisla ako joj se daje pravo za preduzimanje podlih manipulacija čim se ukaže prilika. Sa teroristima se ne pregovara. A ovo što Zvezda čini nije ništa drugo nego vršenje terora nad regionalnom košarkom" , zaključuje autor ovog teksta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track