ZVEZDA STOTKOM ISPRATILA KRKU: Crveno-beli ubedljivom pobedom najavili bitan duel sa Asvelom! KURIR TV
Foto: Starsport©

14. kolo ABA lige

ZVEZDA STOTKOM ISPRATILA KRKU: Crveno-beli ubedljivom pobedom najavili bitan duel sa Asvelom! KURIR TV

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u poslednjoj utakmici 14. kola ABA lige Krku u Beogradu rezultatom 101:77 (25:18, 25:29, 29:16, 22:14).

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u poslednjoj utakmici 14. kola ABA lige Krku u Beogradu rezultatom 100:72 (25:18, 25:29, 29:16, 19:9).

Crveno-beli su upisali osmu pobedu i stigli na deobu petog mesta sa ekipom Koper Primorske. Krka je doživela deveti poraz i trenutno je sedma.

Tim Dragana Šakote se mučio u prvih 20 minuta, a zatim u nastavku dodao gas i zabeležio ubedljivu pobedu.

Svih 12 igrača Crvene zvezde se upisalo u listu strelaca. Najefikasniji je bio Beron sa 16 poena (4/7 za 3). Simanić i Davidovac su postigli po 13 poena, a Lazić 12.

U timu Krke Kozi je postigao 19 poena, Marineli 13, a Džons 10.

Crvena zvezda u narednom kolu ABA lige gostuje Megi, ali je pre toga očekuje izuzetno bitan meč protiv Asvela u Evroligi u Francuskoj.

Kurir sport

TOK MEČA

4. ČETVRTINA

Beron je četvrtom svojom trojkom otvorio poslednju četvrtinu - 82:63. Zvezda je do ovog trenutka imala 8/18 za tri.

3. ČETVRTINA - 29:16

Dobar početak crveno-belih, kao i na startu meča upisali su prvih pet poena - 55:47.

Trojkom Berona Zvezda je došla do prve dvocifrene prednosti u 24. minutu - 60:49.

Desetak poena prednosti crveno-beli uspešno održavaju u narednim minutama.

U finišu četvrtine se razigrao Štimac, pa Zvezda odlazi na maksimalnih 16 poena - 79:63 na kraju treće četvrtine.

2. ČETVRTINA - 25:29

Krka uspeva šutevima sa poludistance da održava korak za Zvezdom - 27:22 u 12. minutu.

Igra se uglavnom u serijama, Zvezda je napravila seriju za 32:22, uzvratila je Krka za 32:28. Posle tajm-auta Šakote, crveno-beli su ponovo vezali mini-seriju.

Slovenački tim je ubitačnim šutem za tri poena uspeo da uhvati priključak. Pašalić je uz zvuk sirene postavio konačnih 50:47 posle prvog poluvremena.

1. ČETVRTINA - 25:18

Sjajan početak Crvene zvezde, već posle dva minuta domaći tim ima 7:0. Beron je uveo u meč svoj tim sa pet poena, za tim su se Simanić i Kuzmić upisali u strelce.

Krka je uzvrtila sa mini-serijom 5:0, ali to prekida Simanić, pa Zvezda u 5. minutu vodi sa 11:5.

Krka je u jednom momentu prišla na 2 poena (15:13), ali crveno-beli dodaju gas u finišu četvrtine i odlaze na sedam poena viška - 25:18.

Crvena zvezda u ABA ligi "zatvara" 14. kolo utakmicom sa Krkom u hali "Alekandar Nikolić".

Pred crveno-belima je meč u kome će imati dosta motiva da pokažu dobru igru i zabeleže pobedu, čime bi se revanširali za poraz u Novom Mestu u prvom delu sezone.

Trener crveno-belih Dragan Šakota:

"Svima je jasno da je taj poraz u prvom delu koji se dogodio u Novom Mestu, osim samog poraza izazvao neke loše stvari koje su se dešavale nakon toga. Sada je to iza nas, ali zato imamo obavezu, dodatni motiv i nemamo ni jedan razlog da potcenimo ekipu Krke. Odigrali su neke jako dobre utakmice ove sezone, videli smo i protiv ekipe FMP-a da su bili na korak od pobede kao gosti, znači ozbiljan tim, protiv koga ćemo morati da odigramo dobru utakmicu u kojoj naravno želimo pobedu", rekao je trener crveno-belih.

Prvotimac Crvene zvezde Dejan Davidovac odigrao je odličnu utakmicu u petak, a pred dolazak dugogodišnjeg ABA ligaša iz Novog Mesta kaže:

"Očekuje nas utakmica sa Krkom, ekipom koja je dugi niz godina u ABA ligi i zna kako se igraju ove utakmice u regionalnom takmičenju. Znaju da iskoriste i bilo kakvo opuštanje od strane protivnika, koji je “na papiru“ jači, ili su ga proglasili favoritom. Uostalom, dovoljan motiv nam je podsećanje na utakmicu u prvom delu sezone u Novom Mestu. Zato ovu utakmicu moramo da odigramo vrlo čvrsto jer nam odbrana donosi dosta toga pozitivnog u našoj igri. Oko naše pozicije u ABA ligi je sve rečeno i zato je svaka utakmica i pobeda od velike važnosti", rekao je Davidovac.

Nakon ovog duela crveno-beli putuju u Lion na meč sa Asvelom, a narednog ponedeljka gostuju ekipi Mege u Hali sportova na Novom Beogradu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track