PARTIZAN U ITALIJI Veličković pred Trento: Ne treba da dižemo euforiju (FOTO)
Foto: Dado Đilas

EVROKUP

PARTIZAN U ITALIJI Veličković pred Trento: Ne treba da dižemo euforiju (FOTO)

Košarka -

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković, pred meč Top 16 faze Evrokupa protiv Trenta, izjavio je da ne treba da se diže euforija posle serije dobrih partija i pobeda.

Crno-beli sutra od 19 sati igraju drugi meč u drugoj fazi Evrokupa protiv Trenta, a izabranici Andree Trinkijeri na gostovanje idu posle dve važne pobede protiv Virtusa i Cedevite Olimpije.

"Mislim da su utakmica protiv Cedevite i šut koji je Ogi (Ognjen Jaramaz) ubacio u jednu ruku i opomena. Vodili smo 12 razlike i protivnik je uspeo da se vrati. Prava i zrela ekipa ne treba uopšte da diže euforiju posle nekih dobrih perioda. Imali smo priliku da treniramo u Beogradu, pošto smo prvi deo sezone maltene stalno bili na putovanjima. Sve su to rezultati dobrog treninga i odmora bez putovanja", rekao je Veličković novinraima pred put u Trento.

foto: Starsport©

Krlini košarkaš Partizana objasnio je i koliki bi značaj za ekipu imao eventualni trijumf u Italiji.

"Što se tiče utakmice u Trentu, ako uspeo da dobijemo tamo, krećemo sa 2-0. Mislim da će se trijumf protiv Virtusa vrednovati još više ako uspemo da završimo pobedom u Trentu. Prve dve ekipe protiv kojih igramo u Evrokupu imaju izrazite igrače na koje treba da se obrati posebnu pažnja. Djentile ima poene u rukama, veliki je bek. Imamo i mi momke koji mogu da pariraju. Jedan igrač ne čini jednu ekipu, ali je svakako za respekt. Na svom terenu će gledati pruže najbiolju partiju i da dobiju utakmicu. Spremićemo se da ih onemogućimo u njihovim zamislima".

foto: Starsport©

U odnosu na prvu fazu takmičenja u Evrokupu i start u Top 16, Partizan u meču protiv Trenta ima ulogu favorita.

"To je igranje ko je favorit ko nije... Svi danas znaju da igraju košarku. Imaju dosta stranaca i sigurno oslanjaju na njih. Svako u tih 40 minuta možde da odigra izvanrednu partiju. Uloga favorita, okej ako je nama. Idemo na gostujući teren i svakako ćemo pokušati da smanjimo njihove napadačke opcije i da odbranom dođemo do trijumfa", zaključio je Veličković.

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track