KOŠARKAŠKI CIRKUS U BOSNI: Igokea izazvala HAOS! Niko ne zna da li će se nastaviti prvenstvo, a evo i zašto
Foto: Igokea/Nenad Vuruna

ŠOU

KOŠARKAŠKI CIRKUS U BOSNI: Igokea izazvala HAOS! Niko ne zna da li će se nastaviti prvenstvo, a evo i zašto

Košarka -

Cirkus u BiH! Igokea i Spars su izazvali košarkaški zemljotres!

Dva kluba nisu mogla da se dogovore oko termina međusobnog duela, zbog obaveza u regionalnim ligama, ABA i 2. ABA ligi.

Zato je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan svim klubovima poslao dopis da se prvenstvo prekida.

"Na osnovu člana 33. Statuta Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH na 22. sednici održanoj dana 27.08.2019. godine doneo je Odluku Broj: 651/19 u kojoj se navodi da nadležnost nad komesarom takmičenja u sezoni 2019/2010 ima kancelarija KSBiH. S tim u vezi, obzirom da je došlo do kršenja propozicija, te samim tim narušen je kalendar i regularnost takmičenja Prvenstva BiH sezona 2019/20, donosi se Odluka o prekidu Lige 12 Prvenstva BiH i poništenja nominacija 14. kola Prvenstva BiH Lige 12 između KK Igokea i KK Spars Realway kao i svih nominacija 15. kola Prvenstva BiH Lige 12 do okončanja sastanka i donošenja zaključka od strane UO KSBiH. O nastavku takmičenja Prvenstva BiH Lige 12 kao i nominacijama za navedene utakmice kancelarija KSBiH dostaviće obaveštenje nakon što UO KSBiH donese odluku i otkloni nejasnoće. Odluka stupa na snagu danom donošenja", piše u saopštenju dostavljenom klubovima.

Međutim, oglasio se zatim komesar za takmičenje Siniša Jakovljević, koji je klubove obavestio da se prvenstvo ipak nastavlja!

"Propozicije takmičenja ni u jednom svom članu ne govore niti određuju bilo kakvu nadležnost Kancelariji KSBiH niti generalnom sekretaru nad vođenjem takmičenja. Za vođenje je odgovoran komesar", objasnio je Jakovljević.

Da li će se igrati?! Saznaćemo uskoro...

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track