ŠAMPION EVROPE ZAUSTAVIO KRALJA: CSKA posle drame pobedio Real i prekinuo mu neverovatan niz! Valensija slavila u Rusiji
Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

EVROLIGA

ŠAMPION EVROPE ZAUSTAVIO KRALJA: CSKA posle drame pobedio Real i prekinuo mu neverovatan niz! Valensija slavila u Rusiji

Košarka -

Košarkaši Valensije pobedili su večeras Himki na gostujućem terenu s 84:75 (29:23, 15:24, 19:15, 21:13) u 19. kolu Evrolige.

U ekipi Valensije najefikasiji bio je Fernando San Emeterio, koji je postigao 18 poena, dok se u timu Himkija istakao Aleksej Šved s istim brojem poena. Srpski reprezentativac Stefan Jović postigao je osam poena.

Košarkaši Valensije su već u prvoj deonici stigli do dvocifrene prednosti, ali je Himki uz dobar šut s polu distance početkom druge četvrtine uspeo da preokrene rezultat.

Nastavak meča doneo je smenjivanje prednosti na obe strane, te nijedna ekipa nije imala veću prednost od pet ili šest poena.

U samoj završnici, Valensija je poenima s distance uspela da stigne do sigurne prednosti i osigura pobedu.

Košarkaši Himkija u sledećem kolu dočekaće Real Madrid, dok će Valensija igrati protiv Zenita na gostujućem terenu.

Valensija se trenutno nalazi na devetoj poziciji tabele elitnog takmičenja, dok Himki zauzima 11. mesto.

Košarkaši CSKA pobedili su na svom terenu Real Madrid sa 60:55 (14:21, 12:12, 17:10, 17:12) i tako prekinuli niz pobeda "kraljevskog kluba" koji nije znao za poraz u prethodnih 13 utakmica Evrolige.

Šampiona Evrope je predvodio Majk Džejms, koji je postigao 19 poena, dok je u Realu najefikasniji bio Trej Tompkins s 14 poena.

Real je od početka meča imao sigurnu prednost, a druga četvrtina donela je i plus deset za španski klub.

Tek u trećem periodu igre CSKA je uspeo da dođe do lakih poena i izjednači rezultat. Samo na kratko imala je ruska ekipa i prednost od tri poena, da bi se Real vrlo brzo vratio u igru i ponovo stigao do vođstva.

Poslednja deonica donela je izjednačenu igru oba tima, prednost se konstantno smenjivala, a u neizvesnoj završnici bolje su se snašli košarkaši CSKA. Pitanje pobednika rešio je Darun Hilijard koji je pogodio trojku.

U sledećem kolu CSKA će ugostiti Baskoniju, dok će Real igrati protiv Himkija.

Španski klub nalazi se na drugom mestu na tabeli, dok Moskovljani zauzimaju četvrtu poziciju.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track