MAKABI SE NE ŠALI: Ponos Izraela doveo NBA zvezdu!
Foto: AP

OZBILJNO POJAČANJE

MAKABI SE NE ŠALI: Ponos Izraela doveo NBA zvezdu!

Košarka -

Ugovor sa NBA veteranom važiće do kraja sezone.

Makabi iz Tel Aviva odlučio je da se ozbiljno pojača za nastavak takmičenja u Evroligi pošto je sa Ponosom Izraela ugovor do kraja sezone potpisala nekadašnja NBA zvezda 37-godišnji Amare Stodemajer.

"Veoma smo srećni zbog zbog toga što je Amare došao u Makabi. On dolazi da pomogne ekipi u Evroligi i izraelskom šampionatu" - rekao je trener Makabija Janis Sferopulos.

Stodemajer je šest puta bio učesnik Ol-stara, a najbolji je bio u Finiks Sansima gde je činio odličan tandem sa Stivom Nešom. Posle je igrao za Njujork Nikse, Dalas Maverikse i Majami Hit. U NBA ligi je odigrao 846 utakmica uz učinak od 18,9 poena i 7,8 skokova, a krajem oktobra je napustio kineski Fužijan. Izraelska košarka mu nije nepoznata pošto je u dva navrata, u sezonama 2016/2017 i 2018/2019. igrao za Hapoel iz Juerusalima.

"Zahvalan sam Makabiju na prilici. Srećan sam što sam opet u Izraelu, državi koju toliko volim. Biću u prilici da se takmičim na najvišem nivou evorpske košarke, što je za mene ostvarenje sna" - rekao je Stodemajer.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track