BIO SAM GLADAN, A NOVČANIK I FRIŽIDER PRAZNI: Vladimir Štimac preživeo dramu!
Foto: Starsport

Šok

BIO SAM GLADAN, A NOVČANIK I FRIŽIDER PRAZNI: Vladimir Štimac preživeo dramu!

Košarka -

Ispovest Košarkaš Crvene zvezde otkrio da je imao velikih problema kada je sa 18 godina prešao u Žalgiris i da ga je spasao saigrač iz Hrvatske Marko Popović

Vladimir Štimac otvorio je dušu i pričao o danima kada je kao 18-godišnji klinac stigao u Žalgiris. Bilo je teških trenutaka, priznao je košarkaš Crvene zvezde, čak i onih dana kada nije imao šta da jede, a novčanik i frižider su bili prazni.

- Jednostavno nisam imao novac. U jednom momentu frižider mi je bio prazan i bio sam gladan. Klub mi je tih dana dao auto na korišćenje, ali nisam imao ni za benzin. Bilo me je sramota - počeo je priču za litvanski portal 15 minuta Štimac, koji je istakao da mu je u tim trenucima mnogo pomogao tadašnji saigrač, hrvatski plej Marko Popović.

- Objasnio sam mu da sam svu svoju ušteđevinu poslao kući i da mi je ostalo samo malo novca do plate. Imao sam, ali ne dovoljno. Rekao mi je da se ništa ne brinem, da će se pobrinuti za mene i posuditi mi novac - ispričao je Zvezdin košarkaš. Štimac je dodao i da je, osim novca koji je poslao kući, od prve plate kupio i kompjuter, mobilni i „soni plejstejšn“:

- Marko me je zvao kod njega na ručak, dao mi je nekoliko važnih saveta, objasnio kako da rasporedim novac, da ne trošim na gluposti. Želeo je da mi pomogne. I ne samo tada. Bio sam mlad, on iskusniji. Govorio mi je i da moram da smršam.

Biće žestoko Zvezda danas u Barseloni

Košarkaši Crvene zvezde večeras će izaći na megdan velikoj Barseloni. Vladimir Štimac tako odlazi u goste učitelju Svetislavu Pešiću.

Anja Vukašinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track