PANTERI PODIGLI GLAS: FMP nezadovoljan suđenjem i dešavanjima u ABA ligi
Foto: FMP

SAOPŠTENJE

PANTERI PODIGLI GLAS: FMP nezadovoljan suđenjem i dešavanjima u ABA ligi

Košarka -

Košarkaški klub FMP izrazio je danas nezadovoljstvo sudjenjem u utakmicama ABA lige, dešavanjima i problemima u tom takmičenju koji, kako je navedeno, prete da sruše to takmičenje.

FMP se oglasio povodom utakmice i poraza u nedelju uveče od Mornara iz Bara, 82:85. FMP je čestitao Mornaru na pobedi i zahvalio na gostoprimstvu, ali je želeo da skrene pažnju na pojave koje se "ponavaljaju iz nedelje u nedelju i prete da sruše ligu".

"Naš prvi tim već nedeljama ima tendenciozno loše sudjenje i primoran je da izgleda bude kolateralna šteta u namirivanju nekih drugih ili najčešće, trećih strana. Valjda bi trebalo da budemo srećni i zadovoljni jer ne ispadamo iz lige? KK FMP nikada nije ćutao kada su ovakve pojave u pitanju jer uništavaju nešto što je zajedničko dobro, a ne vlasništvo ambicizonih i bogatih pojedinaca, a to je ABA liga, koja je vlasništvo svih, a ne nekoliko klubova ili lica koji nisu ni bila tu kada je ova liga formirana", navodi se u saopštenju.

FMP je naveo da je sinoć Mornar izveo više slobodnih bacanja, kao i da mu je dosudjeno manje prekršaja, a da je sudijska trojka predvodjena Damirom Javorom delila "košarkašku nepravdu".

"Zato ovim obraćanjem, bez obzira što nam je u nedelju uskraćena mogućnost da se ravnopravno borimo za mesto u plej-ofu sa nekim drugim klubovima, dok ne bude kasno za sve ukazujemo na devastirajuće delovanje komesara za sudjenje Iztoka Remsa, koji svojim izborom sudijskih trojki iz nedelje u nedelju, ovu ligu čini sve degradiranijom i neregularnijom, a 'igrokazima' poput nedeljnog Damira Javora bukvalno proteruje mlade igrače sa ovih prostora i iz regionalne košarke", piše u saopštenju.

"Jer kako drugačije da shvatimo ignorisanje sudijske rang-liste i ponavljanje pojedinih 'specijalaca' i 'biranje' utakmica za iste? Da li Damir Javor i njegov kolega ovako sude utakmice u Evroligi? Naravno da ne, jer su u toj ligi predvidjene oštre sankcije za ovakav način sudjenja, kao i za mnoge druge stvari sa kojima je košarkaška javnost već upoznata", dodaje se.

FMP je naveo da "kao odgovoran klub koji ne pristaje da bude dekor, koji je pisao istoriju ove lige, smatra da javnost mora da zna za brojne nepravilnosti koje svake sezone prete da sruše ABA ligu i da nerešena pitanja zahtevaju hitne odgovore".

"Javnost treba i da zna da su svi ovi problemi i pitanja jasno izneti na Skupštini ABA lige 3. januara u Zagrebu. Ono što je zabrinjavajuće je da se situacija ne popravlja, problema je sve više, imajući u vidu da predsedništvo ABA lige ne funkcioniše, a direktor i sportski direktor još nisu stupili na dužnost i nemaju nikakva ovlašćenja, zbog velikih nepravilnosti u dosadašnjem radu kancelarije ABA lige u Zagrebu", navodi se u saopštenju kluba iz Železnika.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track