JAKA PORUKA MLADOG SRPSKOG KOŠARKAŠA: Andrija Vuković srećan što igra za Srbiju!
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Buduća zvezda

JAKA PORUKA MLADOG SRPSKOG KOŠARKAŠA: Andrija Vuković srećan što igra za Srbiju!

Košarka -

Dečak kojem je Crna Gora osporavala izbor da igra za Srbiju, u crvenom dresu "orlova" igraće na jakom turniru u Konji.

Mladi srpski košarkaši do 16 godina igraće ove nedelje na veoma jakom turniru u turskom gradu Konja.

Kadeti Srbije putovali su do Istanbula sa novinarom "Kurira" i podelili utiske o utakmicama koje ih očekuju.

Prva zvezda tima mladi Andrija Vuković, dečak oko kojeg se povela frka prošlog leta, kada je izabrao da igra za Srbiju, a ne za Crnu Goru, nada se uspešnom turniru.

Letos je KS Crne Gore pokušao da ospori izbor mladog Podgoričanina i njegove porodice neizdavanjem potvrde za promenu Saveza, kao i velikim pritiskom, ali u tome nisu uspeli, jer su Andrija i njegov otac Vladimir bili izričiti da je njihov jedini izbor Srbija.

Tada je Andrijin otac Vladimir rekao da je "Andrija dete iz srpske porodice u Crnoj Gori, te da je njegov izbor da igra za "orlove", isto tako poručio je KS Crne Gore, da Srbija ne otima njegovog sina, već da on sanja Srbiju.

foto: Printscreen

- Srećan sam što igram za Srbiju! Igramo protiv Litvanije, Letonije, Rusije, Slovenije i domaćina Turske. Turnir je jak, a nama će poslužiti da vidimo gde smo u odnosu na vršnjake - rekao je Andrija Vuković, član Crvene zvezde, jedini među reprezentativcima koji je 2005. godište, dok su svi drugi godinu dana stariji.

Među dečacima od kojih će mnogi, nadamo se, u budućnosti biti i A reprezentativci svoje mišljenje o turniru izneo je i Balša Radonjić.

- Idemo u Konju da na pravi način predstavimo Srbiju i srpsku košarku. Kažu da je ova selekcija perspektivna, a na nama je da ovaj turnir iskoristimo na najbolji mogući način - rekao je mladi košarkaš grčkog Peristerija, inače rođeni Novosađanin.

Kurir sport/ A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track