KAD PIONIR ZAGRMI: Ernuk: Ovakvu publiku nema niko u Evropi! Trinkijeri: Publika šesti igrač!
Foto: Starsportphoto

oduševljeni atmosferom

KAD PIONIR ZAGRMI: Ernuk: Ovakvu publiku nema niko u Evropi! Trinkijeri: Publika šesti igrač!

Košarka -

Trener Darušafake Seldžurk Ernuk impresioniran je atmosferom u dvorani "Aleksandar Nikolić"

- Ova publika je fenomenalna, atmosfera je neverovatna. Igrali smo svuda po Evropi, ali ovako nešto nismo videli. Partizan ima najbolju podršku, navijači u Srbiji poseduju veliku košarkašku kulturu. Partizan je potpuno druga ekipa na domaćem terenu. Teško je igrati protiv njih u Beogradu. Čestitam Partizanu i želim mu sreću, a mi se okrećemo narednim utakmicama – rekao je on, a na pitanje čemu se nada u raspletu ove faze Evrokupa, odgovorio je:

- Nadam se da će Partizan biti prvi, a Darušafaka druga. Ali to su samo želje.

foto: Starsportphoto

Trener Partizana Andrea Trinkijeri je pre konferencije za medije dobio flašu rakije od jednog novinara, a onda je krenuo s utiscima.

- Znali smo da će biti velika utakmica. Jedna reč je opisuje, a to je hemija. Ostvarili smo hemiju s navijačima. Nije ovo bila perfektna igra, ali teško je kada morate da pobedite. Nije lako, ali je lepo. Ali imali smo perfektan pristup, fantastičnu odbranu… Ali sa ovakvom energijom sa tribina, ne možete da izgubite. Možemo da pričamo o napadu, promašenim šutevima, greškama, ali ekipa je u jednom delu napravila sjajan posao, a to je odbrana. Poslednja tri – četiri minuta smo se opustili, nismo igrali kako treba. Treba da uživamo u pobedi, a potom da analiziramo svaki minut – rekao je Trinkijeri, a na pitanje u igri Uroša Trifunovića je dodao:

- Uroš je bio fantastičan u prvom poluvremenu, jer je pomogao kad je Zagorac bio u rupi. U drugom ppoluvremenu mi se nije dopala njegova igra, ali nema sumnje da će biti dobar igrač. Fali mu malo strpljenja i bezobrazluka u nekim situacijama. Nama je tim važniji od svih, od imena igrača, trenera. Izabrali smo takav način igre, da od nikoga ne zavisimo, a da su svi važni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track