NAVIJAČI ZADRA PLJUVALI I RASISTIČKI VREĐALI NAJBOLJEG KOŠARKAŠA Amerikanac im posle 25 poena pokazao srednji prst VIDEO
Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin

PREKIPELO IM

NAVIJAČI ZADRA PLJUVALI I RASISTIČKI VREĐALI NAJBOLJEG KOŠARKAŠA Amerikanac im posle 25 poena pokazao srednji prst VIDEO

Košarka -

Košarkaši Zadra izgubili su na domaćem parketu od Mornara iz Bara 83:89 u sklopu 18. kola regionalne ABA lige.

Ono po čemu će se pamtiti taj susret je incident koji se dogodio posle utakmice. Domaći navijači su se okomili na Brajena Alena, najboljeg košarkaša u sastavu Zadra.

Amerikanac je morao istrpeti pljuvanje i rasističko vređanje, ali nije ostao dužan pojedincima na tribinama. Alen im je pokazao srednji prst, a uz sve to, na utakmici je postigao 25 poena uz čak 50 posto šuta, čemu je dodao četiri skoka i dve asistencije.

"Ne zanima me individualna statistika, najbitnije mi je da da tim pobeđuje", kazao je nakon utakmice:

"Verovali smo da možemo ostvariti dobar rezultat, što smo i pre pokazali u situacijama kada niko nije verovao da možemo doći do pobede. Tada smo iskoristili nedostatak fokusa suparnika, sada nismo. Ovaj poraz boli znajući važnost susreta, ali pred nama je još nekoliko utakmica i moramo ići korak po korak", dodao je.

Sa ćetiri pobede Zadrani su sa Megom, koja ima utakmicu manje na začelju tabele, dok se Mornar posle 11 trijumfa uključio u borbu za plasman u doigravanje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track