PROMAŠAJ ZVEZDE I PARTIZANA: Večiti nisu hteli Mirotića! Bilo im skupo 70.000 evra
Foto: EPA

Kiks

PROMAŠAJ ZVEZDE I PARTIZANA: Večiti nisu hteli Mirotića! Bilo im skupo 70.000 evra

Košarka -

Najveća zvezda evropske košarke kao mlad igrač bio na probi u Beogradu, ali tadašnjim menadžmentima klubova obeštećenje za njega bilo previsoko, pa nisu želeli da ga plate

Da je pre petnaestak godina bilo malo više sluha i vizije na Malom Kalemegdanu i u Humskoj, najskuplji košarkaš Evrope Nikola Mirotić bi dobar deo svoje karijere proveo u dresu Crvene zvezde ili Partizana!

Iz današnje perspektive izgleda pomalo neverovatno, ali superstar Barselone je čak bio na probi u večitima, a nedostajao je jedan poziv koji bi promenio sve. Poznati novinar Vladimir Stanković je u magazinu Koš otkrio kako je Mirotić kao veoma mlad košarkaš došao iz Podgorice u Beograd, odradio nekoliko treninga sa tadašnjim, ali i sadašnjim šefom struke Draganom Šakotom.

foto: Starsport©

- Zvezda me nije htela. Bio sam u Beogradu, odradio nekoliko treninga sa Draganom Šakotom, koji je tada bio trener, rekli su mi da će se javiti, a nisu - ispričao je Nikola. Stanković je ovu priču proverio i sa trenerom, ispostavilo se da problem nije bio talenat mladog Crnogorca, već obeštećenje privatnom klubu Džoker, koga je vodio bivši košarkaš Partizana Jadran Vujačić.

- Rekao sam upravi kluba da mali pokazuje talenat, da ima sve predispozicije da bude odličan igrač i tu je moj deo posla bio završen. Kasnije sam čuo da menadžment kluba nije hteo da plati koliko je Jadran Vujačić tražio, i Mirotić nije došao u Zvezdu - rekao je Šakota.

Mirotić je čak odigrao jedan meč za Partizan, čiji je navijač bio.

- Bio sam presrećan kada sam došao, odradio trening i odigrao prijateljsku utakmicu za voljeni klub. Gledao me je lično i tadašnji trener crno-belih Duško Vujošević, ali se na kraju nismo dogovorili - otkrio je Mirotić.

ONI SU UMELI, REAL NIJE ISPUSTIO PRILIKU Prema nekim informacijama, obeštećenje za Mirotića iznosilo je 70.000 evra, a ono što nisu prepoznali Zvezda i Partizan, jeste Real, koji ga je video na jednom turniru u Španiji i nije oklevao. Nikolina karijera počela je vrtoglavo da raste, izrastao je u jednog od ključnih igrača Madriđana, dobio špansko državljanstvo, postao standardan član „furije“, pa otišao u NBA... Danas igra u Barseloni i ima ugovor od 26 miliona dolara za četiri sezone.

Kurir.rs/ Predrag Gajić, Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track