KOŠARKA U KOLICIMA U KRUŠEVCU: Nesvakidašnji sportski događaj u gradu pod Bagdalom!
Foto: Ž.M.

SPEKTAKULARANO

KOŠARKA U KOLICIMA U KRUŠEVCU: Nesvakidašnji sportski događaj u gradu pod Bagdalom!

Košarka -

U Hali sportova u Kruševcu odigrana je prva košarkaška utakmica u kolicima u cilju promocije ovog popularnog sporta kod osoba sa invaliditetom. U prijateljskoj utakmici svoje znanje i umeće odmerili su ekipe „Singidunuma“ iz Beograda i novoformirani tim „Nais“ iz Niša.

foto: Ž.M.

Ovaj jedinstveni sportski događaj u gradu pod Bagdalom pratili su Vlada Kuzmanovići i Mladen Pajević, predsednik i generalni sekretar Saveza košarkaša u kolicima Srbije, i Dejan Ivanović, predsednik Sporstkog saveza u Kruševcu.

foto: Ž.M.

- Košarka u kolicima igra se punih 40 minuta i to je atraktivan sport, kao i brojni drugi i za to ga treba ozbiljno shvatit i podržati. Onaj ko želi taj može. Ljudi i sa teškim invaliditetom igraju košarku i čak atraktivno. U Kruševac smo došli na poziv Dejana Ivanovića, koji je odlično organizovao ovu manifestaciju, i drago mi je što je publika došla da nas podrži. Mi kao nacija imamo gen za košarku, a to su potvrdili i ovi momci, istakao je Vlada Kuzmanović, predsednik Saveza košarkaša u kolicima Srbije.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track