DERBI USRED PONEDELJKA: VIŠE OD IGRE! Partizan za tron, Zvezda za plej-of!
Foto: Starsport

Nesvakidašnje

DERBI USRED PONEDELJKA: VIŠE OD IGRE! Partizan za tron, Zvezda za plej-of!

Košarka -

Mnogo važno - Najljući rivali danas (18.00, Pionir) ulaze u prvi ovogodišnji međusobni meč sa različitim motivima, crno-beli se bore za prvo mesto, a crveno-beli za top četiri

Ponedeljkom obično nema bitnijih sportski događaja. Današnji prvi dan nedelje je izuzetak! Večiti košarkaški derbi na programu je večeras od 18 časova u dvorani Pionir.

Crvena zvezda i Partizan sastaju se u meču 18. kola ABA lige, a ulog je izuzetno veliki. Crveno-beli se bore svim silama da dođu do mesta koje vodi u plej-of, dok crno-beli žele da doigravanje dočekuju kao prvoplasirani tim (pozicija koja donosi prednost domaćeg terena).

foto: Starsport

Na pobedu

Četiri poraza u Evroligi, ali i isti broj trijumfa u regionalnom takmičenju bilans je Zvezde u prethodnih mesec dana. Utakmica protiv najljućeg rivala može da bude i prekretnica u ovoj sezoni.

- Želimo tu pobedu! Vreme je da naplatimo dug. Pobedili su nas u prvom meču, ali sada nam oni dolaze u goste. Moramo da igramo s mnogo više energije i da ne izgledamo ni blizu kao protiv Efesa - poručio je Džejms Gist.

Nema predaje

U mnogo boljem raspoloženju večiti derbi čeka tim Andree Trinkijerija. Crno-beli su lideri u ABA ligi, kao i svojoj grupi Evrokupa, ali zna se šta je većini navijača najvažnije...

- Znamo koliko ova utakmica znači našim navijačima i trudićemo se da odigramo dobar meč. Zvezda je odlična ekipa i nema sumnje da će biti teško. Njima je ova utakmica rezultatski mnogo važnija, a mi idemo rasterećeno - prebacuje pritisak na rivala Nemanja Gordić, plejmejker Partizana. Ulaznice za utakmicu u Pioniru neće biti u prodaji. Crvena zvezda objavila je da će ulaz u dvoranu biti dozvoljen samo vlasnicima sezonskih karata i prijateljima i sponzorima kluba koji će imati dnevni ulaznice.

Zvezda se bori za plasman u plej-of ABA lige i sa te strane joj je večerašnji (18.00) derbi protiv prvoplasiranog Partizana rezultatski važniji. Kvota na crveno-bele je 1,55, dok je dvojka na crno-bele 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Crvena zvezda - Partizan.

Kurir.rs/ Miloš Bjelinić, Foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track