KOŠARKAŠICE NESTRPLJIVE Bojović: Jedva čekamo, ne dolaze Amerikanke svaki dan
Foto: KSS

KVALIFIKACIJE ZA oi

KOŠARKAŠICE NESTRPLJIVE Bojović: Jedva čekamo, ne dolaze Amerikanke svaki dan

Košarka -

Košarkašica Srbije Miljana Bojović izjavila je da sa nestrpljenjem čeka početak kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre pred domaćom publikom.

Srbija će vizu za Tokio tražiti od 6. do 9. februara u grupi protiv Sjedinjenih Američkih Država, Nigerije i Mozambika u hali "Aleksandar Nikolić".

"Izlišno je trošiti reči o tome koliko smo uzbuđene i koliko jedva čekamo start. Nadam se da ćemo biti spremne i da će sve utakmice biti rešene u našu korist. Iskreno se nadam velikoj podršci publike. Ne želim da zvuči kao kliše, ali publika će biti naš šesti igrač. Nadam se da će doći da nas podrže i da će razlog zbog kojih igramo ove utakmice bii dodatni moitiv. Utakmica protiv SAD je nešto što ne možete videti svaki dan, a pogotove ne u Srbiji", rekla je Bojović.

Izbranicama Marine Maljković praktično jedna pobeda u grupi donosi plasman u Tokio, pa se iz tog razloga Srbija već vidi na olimpijskom turniru.

"Ne bih rekla da je to baš tako, posebno što ja nemam iskustva u ovim utakmicama. Ne poznajem ni Nigeriju ni Mozambik, a ono što znam jeste da igraju fizički jaku košarku. Mislim da će biti teške i neizvesne utakmice. Nadam se da ćemo mi to sve da iznesemo kako znamo".

Plejmejker poljske ekipe Polkovice na EP prošlog leta, koje su organizovale Srbija i Letonija, vratila se u reprezentaciju, ali ju je povreda na poslednjem treningu pred start šampionata iskuljučila iz tima koji je kasnije osvojio bronzanu medalju.

U novembru prošle godine konačno je zaigrala u dresu reprezentacije u kvalifikacionom "prozoru" za EP 2021. godine, a turniru Beogradu sada je prilika da sa nacionalnom selekcijom ode na najveću sportsku smotru na svetu.

"Olimpijske igre su vrh iznad kojeg nema ništa više, pa će i utakmice biti zanimljive iz tog razloga. Nisam još uvek dala sebi vremena da razmišljam o tome, jer sam tek iz sezone došla i zato što su to još uvek kvalifikacije. Kada se kvalifikujemo i kada prođe tih nekoliko meseci i počnu pripreme, onda će to biti pravi osećaj. Sad sam samo uzbuđena zbog toga što sam opet među ovom sjajnom grupom devojaka i radujem se svakom treningu", zaključila je Bojović.

Košarkašice Srbije prvi meč na kvalifikacionom turniru za OI igraju u četvrtak protiv SAD od 20 sati.

U subotu od 17 sati rival je Nigerija, dok će im u nedelju u istom terminu protivnik biti selekcija Mozambika.

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track