KURIR UBOLONJI

HEROJ PARTIZANA POSLE POBEDE U BOLONJI Kori Volden: Vau, ovo je velika utakmica za mene i ceo tim! KURIR TV

Košarka -

Košarkaši Partizana pobedili su večeras Virtus u Bolonji 84:82 u petom kolu Top 16 faze Evrokupa grupe E.

Izabranici Andree Trinkijeri posle preokreta i dvocifrenog zaostatka od 15 poena uspeli su u drugom poluvremenu da preokrenu i da ostvare četvrti trijumf za prvo mesto u grupi i plasman u četvrtfinale Evrokupa.

Crno-bele do važne pobede predvodio je Kori Volden sa 29 poena i pet skokova, a ključne poene za vođstvo Partizana u finišu meča postigao je Rade Zagorac.

Heroj Partizana Kori Volden posle meča izneo je sovje prve impresije.

" Vau. Počeli su veoma snažno i znao sam da će tako biti. Pokušali su da iskoriste sve što se dogodilo u Beogradu. Mi smo na to odgovorili. Bilo nam je potrebno malo vremena, ostali smo zajedno i polako ali sigurno smo pokazali tvrdoću našeg tima. Čak i kada smo bili u zaostatku. Našli smo način kako da odgovorimo", rekao je Volden.

Svestan je Amerikanac kakvu je partiju pružio, ali isto tako smatra da zasluge nisu samo njegove.

" Uradio sam šta sam mogao kako bi tim pobedio. Ja sam plejmejker, samo želim da igram svoju igru. Da budem agresivan i u odbrani i u napadu. Nije ovde reč o meni, već o timu. Svi su imali doprinos. Mozli, Rašon Tomas, svi. Da ne nabrajam. Imali su velike poteze. Velika utakmica za nas, za tim, za organizaciju i za navijače. Jako sam srećan zbog ove pobede", istakao je Volden.

Sledi četvrtfinale, ali Kori ne želi da gleda toliko daleko.

"Još imamo jednu utakmicu protiv Trenta kod kuće. Moramo i to da odradimo. Želim da idemo korak po korak i da podižemo nivo igre ubuduće", zaključio je Volden.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track