JOKIĆ JE NAJBOLJI NA SVETU: Predsednik Denvera na sva usta hvalio Srbina (FOTO)
Foto: EPA

vrh

JOKIĆ JE NAJBOLJI NA SVETU: Predsednik Denvera na sva usta hvalio Srbina (FOTO)

Košarka -

Nego šta! Prvi čovek košarkaških operacija Nagetsa Tim Koneli istakao da je srpski košarkaš bez konkurencije u NBA ligi

Ono što mnogi misle predsednik košarkaških operacija Denvera Tim Koneli rekao je naglas. Nikola Jokić je najbolji igrač NBA lige! Bravo, gospodine Koneli, pravo u centar!

- Trenutno, najbolji košarkaš u NBA ligi je Jokić. Mislim da niko drugi ne utiče toliko na pobede jednog tima na način na koji on to radi - rekao je Koneli samouvereno i zatim obrazložio svoj stav:

- Nikola je prihvatio da je lider i uživa igrajući sa saigračima. Nikad u životu nisam video nešto poput toga. Centar koji ima neverovatan IQ i čovek kojeg ne zanima da li je ili nije superstar. Zanimaju ga samo pobede. On samo želi da se pobrine da ekipa pobeđuje. Želi da se pobrine da svake noći doprinese timu - zaključio je Koneli.

foto: AP

I zaista je tako. Srbin je ovo dokazao i u noći između subote i nedelje. Jokić je predvodio Nagetse do pobede nad Finiksom u gostima - 117:108. Denver se učvrstio na drugoj poziciji tabele Zapadne konferencije NBA lige, a Nikola je u ovom meču postigao 23 poena, 9 skokova i 6 asistencija.

A kad je u pitanju njegov učinak u januaru, brojke su nestvarne - u proseku 32,7 poena, 14,7 skokova i 10 asistencija, što nijedan centar nije uspeo još od Vilta Čejmberlena šezdesetih godina prošlog veka.

BRAVO, SRBI DVOCIFRENI BOBI, BOGDAN I BJELICA

I Srbi u drugim NBA klubovima imali su dobro veče. Sakramento je bio bolji od San Antonija sa 122:102, a srpski reprezentativac Nemanja Bjelica postigao je 15 poena, uz šest skokova i četiri asistencije za 32 minuta. Bogdan Bogdanović postigao je pet poena, uz dva skoka, za 23 minuta. Dalas je nadigrao Šarlot sa 116:100, a Boban Marjanović je za samo 13 minuta imao 11 poena, šest skokova i jednu blokadu.

foto: JOHN G. MABANGLO, Profimedia, Ben Margot

Kurir.rs, Anja Vukašinović/ Foto: EPA, AP, Profimedia, John G. Mabanglo, Ben Margot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja