SVAKA ČAST! Olimpjija Milano dizajnirala specijalne dresove Kobiju u čast
Foto: euroleage.net

promenili boju dresa

SVAKA ČAST! Olimpjija Milano dizajnirala specijalne dresove Kobiju u čast

Košarka -

Košarkaški klub Olimpija iz Milana će na originalan način da oda počast nastradaloj legendi Lejkersa - Kobiju Brajantu, tako što je spremio novi set opreme u bojama kluba iz Los Anđelesa.

Olimpija u Pezaru u sećanje na Kobija - Đorđo Armani. "Ovo je naš način da mu se još jednom zahvalimo" - piše u objavi kluba iz Italije. Ovo se odnosi na meč Fajnal ejta italijanskog Kupa.

Klub nakon toga namerava da stavi dresove na aukciju kako bi donirao novac organizaciji "MambaOnThree". Olimpija taj meč igra protiv Kremone, a dresovi će biti korišćeni tokom čitave završnice turnira.

"Brajant je bio zvezda koja je inspirisala milione sportista širom sveta tokom svoje legendarne karijere, a sve je počelo ovde u Italiji. Tako što mu odajemo počast još jedan poslednji put je način da zahvalimo na svemu što je uradio za košarku čitave planete" - piše u saopštenju kluba koje potpisuje Armani.

Na taj način će naši reprezentativci Vladimir Micov i Nemanja Nedović bar na jedan meč svoje standardne crveno-bele boje dresa zameniti za zlatno-ljubičaste.

Dobro je poznato da je Brajant deo svog odrastanja proveo upravo u ovoj zemlji, gde je njegovog oca odvela karijera, te da je Kobi zbog toga imao posebne veze sa "Čizmom".

Zbog toga je deci i dao imena Natalija Dijamante, Đijana, Bjanka Bela i Kapri Kobi.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track