PEŠIĆ OSTAO BEZ KRUNE: Barselona posle drame u Malagi izgubila od Valensija i ispala iz Kupa
Foto: Starsport@

ZAVRŠNI TURNIR U MALAGI

PEŠIĆ OSTAO BEZ KRUNE: Barselona posle drame u Malagi izgubila od Valensija i ispala iz Kupa

Košarka -

Košarkaši Valensije prvi su polufinalisti Kupa kralja, jer su u četvrtfinalu završnog turnira u Malagi savladali Barselonu - 82:78.

Ekipa srpskog trenera Svetislava Pešića je u Malagu stigla s namerom da odbrani trofej osvojen prošle godine, ali se već na prvom koraku saplela.

Valensija je imala dve velike serije na meču, u prvom poluvremenu 20:0 i nešto manju u trećoj deonici, kada je napravila razliku, koju je uspela da sačuva do kraja iako je Barselona meč uvela u neizvesnu završnicu.

Hanga je na deset sekundi pre kraja pogodio trojku i smanjio zaostatak na dva poena (77:79), zatim je Dornekamp na drugoj strani pogodio samo jedno slobodno bacanje, ali igrači Valensije nisu dozvolili rivalu šut za tri poena, faulirali su Higinsa, koji je pogodio prvi, namerno promašio drugi penal, ali uzalud. Trijumf Valensije potvrdio je Abalde sa slobodnih bacanja - 82:78.

Tobi sa 16 poena, Dubljević sa 13 i Dornekamp sa 11 bili su najefikasniji kod Valensija, a u Pešićevom timu daleko najbolji bio je Mirotić sa 25.

Ovo je bio prvi poraz Barse od Valensije posle četiri uzastopne pobede u svim takmičenjima.

U preostalim četvrtfinalima sastaju se Real Madrid - Bilbao večeras i sutra Tenerife - Andora i Unikaha - Saragosa.

Real je u Kupu kralja najtrofejniji sa 27 pehara, dok Barsa ima dva manje.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track