BRAUN NIJE MOGAO, DŽENKINS JEDVA: Šakota posle pobede nad Radničkim govorio o povređenima i bolesnima
Foto: Starsport©

ČESTITKE OBEMA EKIPAMA

BRAUN NIJE MOGAO, DŽENKINS JEDVA: Šakota posle pobede nad Radničkim govorio o povređenima i bolesnima

Košarka -

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota čestitao je svojim košarkašima na pobedi protiv BKK Radničkog, a protivnicima na borbi.

"Momci koje ne poznajemo su igrali izvanredno, puni entuzijazma i želje da se dokazuju", izjavio je Šakota posle utakmice u Nišu.

Zvezda je pobedila Radnički i plasirala se u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

Šakota je rekao da je tokom svoje trenerske karijere uvek pokušavao da ubedi igrače da nema potcenjivanja i da poštovanje mora da postoji. On je kazao da Zvezdi nedostaje broj bekova, tako da je to bio teži deo rotacije.

"Lorenzo Braun vuče povredu zgloba. Pokušao je i video da ne može. Međutim, nama je veći problem Čarls Dženkins koji je bio bolestan svih ovih dana, a taman se od virusa oporavio Lorenzo", kazao je Šakota.

Košarkaš Crvene zvezde Obren Dobrić rekao je da je njegov tim malo lošije otvorio utakmicu i zato je Radnički na početku napravio razliku.

"Ispravili smo u daljem toku uktakmice. Već u drugoj četvrtini uhvatili smo naš ritam", izjavio je Dobrić.

Trener Radničkog Goran Vučković rekao je na konferenicji za medije da je pobedila ekipa koja je čvršća i fizički može da igra duže.

"Dobro smo otvorili utakmicu, imali smo i 12 koševa razlike, ali nismo uspeli duže da igramo u tom intenzitetu u kojem smo počeli", naglasio je Vučković koji ima 26 godina i nije bio rodjen kada je Šakota osvojio prvi kup.

Vučković je kazao da smatra da se njegov tim nije obrukao i borio do kraja, iako je razlika velika.

"Čestitam igračima. Pobedili smo u kvalifikacijama ekipe koje su mnogo iznad nad. Mislim da će nam to što smo igrali četvrttfinale mnogo značiti za dalje takmičenje. Već u pripremama za ovu utakmicu smo podigli trening", izjavio je Vučković.

Igrač Radničkog Petar Perović istakao je da četvrtfinale kupa predstavlja jako lepo iskustvo za igrače tog tima.

"Pre tri godine igrali smo srpsku ligu. Niko nije padalo na pamet da ćemo danas igrati sa Zvezdom u četvrtfinalu. Izgubili smo, ali smo srećni jer smo dobili šansu da igramo sa igračima iz evrolige", rekao je Perović.

Prema njegovim rečima, Radnički se vraća prvenstvu i predstoji mu pokušaj da udje u viši rang.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track