KORONAVIRUS PREKIDA KOŠARKU? Stavropulos: Evroliga nije rekla ništa o odlaganju meča
Foto: EPA/MATTEO BAZZI

JOŠ SE NIŠTA NE ZNA

KORONAVIRUS PREKIDA KOŠARKU? Stavropulos: Evroliga nije rekla ništa o odlaganju meča

Košarka -

Generalni menadžer Olimpije iz Milana Hristos Stavropulos smatra da meč sa litvanskim Žalgirisom u Evroligi neće biti odložen zbog sistuacije sa koronavirusom u Italiji.

Susret 26. kola Evrolige između košarkaša Žalgirisa i Olimpije na programu je u petak u Kaunasu, a zabrinutost zbog odigravanja meča izrazilo je Ministarstvo zdravlja Litvanije.

"Razgovarali smo sa predstavnicima Evrolige, nisu nam rekli ništa u vezi sa odlaganjem utakmice", rekao je Stavropulos, prenosi italijanska Republika.

U italijanskoj ligi Olimpiju očekuje susret sa košarkašima Virtusa iz Rima u nedelju, a taj meč mogao bi da se odigra bez prisustva publike, pošto neće biti vremena za odlaganje, s obzirom na to da takmičenje mora da se završi pre 12. juna.

foto: FIBA

"Želimo da igramo tu utakmicu bez navijača. To nam sigurno ekonomski šteti, ali bi veću štetu proizvelo neigranje meča. Fudbal ima isti problem i istu potrebu zbog Evropskog prvenstva", zaključio je Stavropulos.

U Italiji je do sada je umrlo sedam osoba, a više od 220 zaraženo je koronavirusom, uglavnom u regionima Lombardije i Veneta, što je najgore širenju bolesti u Evropi.

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track