DARUŠAFAKA I VIRTUS U BICI ZA PROLAZ U TOP 8: NEPLANIRANI GOSTI Sale i Teo stižu u Arenu!
Foto: Peđa Milosavljević

Evrokup

DARUŠAFAKA I VIRTUS U BICI ZA PROLAZ U TOP 8: NEPLANIRANI GOSTI Sale i Teo stižu u Arenu!

Košarka -

Veliki ulog! Zbog odluke turske vlade da u zemlju ne pušta nikog s područja gde se pojavio koronavirus, meč će biti odigran večeras (21.00) u Beogradu bez publike

Koronavirus kroji Evrokup! Najvažnija utakmica poslednjeg kola prve faze ovog takmičenja između Darušafake i Virtusa, umesto u Istanbulu, biće odigrana večeras u Beogradu (21.00).

Tako će pred praznim tribinama naše najveće dvorane Saša Đorđević, Miloš Teodosić i Stefan Marković pokušati da dođu do pobede koja će ih odvesti među 8 najboljih ekipa Evrokupa.

Odluka turske vlade da u zemlju ne pušta nikoga ko dolazi s područja na kojem se pojavila verzija koronavirusa Covid-19 ide naruku Virtusu. Za njih je svakako bolje da odlučujući meč igraju u sablasno praznoj Areni nego pred 5.000 napaljenih Turaka.

foto: Profimedia

Čelnici Darušafake su bili za to da se s Virtusom sastanu u Nemačkoj, znajući da tamo živi mnogo njihovih navijača i da bi atmosfera bila paklena. Međutim, Evroliga, pod čijim okriljem se nalazi i Evrokup, pronašla je solomonsko rešenje. Za sve ovo bila je potrebna dozvola Ministarstva zdravlja Srbije, koje je na kraju prihvatilo ponudu.

Virtus je u prvom delu takmičenja slavio na svom parketu sa 83:72. Ekipa iz Bolonje došla je u neizgledan položaj zbog Partizana, koji joj je naneo prvi poraz na njihovom parketu ove sezone. Tako su italijanski crno-beli pred imperativom pobede, jer bi neuspeh automatski značio i oproštaj od velikih evropskih ambicija.

RASPLET

PARTIZAN U POLUFINALU NA GRKE ILI TURKE

Košarkaši Partizana sinoć su pobedili Trento u "Štark areni" u meču poslednjeg kola TOP 16 faze Evrokupa - 91:75. Partizan je pobedom zauzeo prvo mesto u grupi. Poznati su im rivali - u četvrtfinalu će im biti Uniks, a u polufinalu idu na pobednika serije između Promiteasa i Tofaša.

foto: Starsport

Kurir.rs, Predrag Gajić/ Foto: Peđa Milosavljević, Profimedia, Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track