OGLASILA SE CRVENA ZVEZDA: Izuzetno neozbiljan predlog da se trenutni plasman u ABA proglasi konačnim (FOTO)
Foto: Starsport©

CRVENO-BELI ODGOVORILI MIJAILOVIĆU

OGLASILA SE CRVENA ZVEZDA: Izuzetno neozbiljan predlog da se trenutni plasman u ABA proglasi konačnim (FOTO)

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da predlog da se trenutni plasman u ABA ligi proglasi i konačnim u slučaju nemogućnosti odigravanja bilo kog takmičenja u narednom periodu smata izuzetno neozbiljnim.

"Bez namere da kao klub bilo šta prejudiciramo, sve predloge da se u slučaju nemogućnosti odigravanja bilo kog takmičenja u narednom periodu ili takozvane 'više sile' trenutni plasman u ABA ligi proglasi i konačnim, smatramo izuzetno neozbiljnim jer je Crvena zvezda kao jedini učesnik iz regiona u Evroligi bio u novom režimu takmičenja pod neuporedivo većim opterećenjem u odnosu na ostale klubove", navodi se u saopštenju Zvezde.

Prethodno je predsednik Partizana Ostoja Mijailović najavio da će crno-beli tražiti odlaganje plej-ofa ABA lige ili da se u drugom slučaju "više sile" stanje na tabeli na kraju regularnog dela takmičenja proglasi konačnim, kao što je to bilo 1999. godine.

ostoja mijailović
ostoja mijailovićfoto: Starsport©

"Crvena zvezda je igrala do ovog trenutka 10 i više utakmica u odnosu na ostale učesnike takmičenja koji će nastupiti u završnici ABA lige, često i u novom režimu 'duplog programa' Evrolige u kome smo neretko igrali i po pet utakmica u razmaku od 10 dana. Evroliga 2020. godine i nekadašnja takmičenja kada je taj princip poslednji put primenjen, su neuporediva takmičenja kao i opterećenja ekipa, igrača i logistike klubova", navodi se iz Crvene zvezde.

Crveno-beli su naveli da očekuju "pametne i konstruktivne predloge" kako bi se pitanje pobednika rešilo na terenu, "bez nemuštih pokušaja prekrajanja tabela i takmičenja jer u ovoj situaciji za to nije ni vreme ni mesto".

"Crvena zvezda kao klub koji u narednom periodu mora da igra još šest utakmica Evrolige, neke i u zemljama i sa ekipama koje su izuzetno pogodjene koronavirusom, pažljivo će pratiti situaciju u narednim danima i informisati javnost o daljim koracima", navode iz Zvezde.

foto: Starsport©

Zvezda je istakla da je u konstantnom kontaktu sa nadležnim organima republike Srbije i Evrolige oko svih zdravstvenih mera i zaštite aktera utakmica, ne samo igrača, već i stručnog štaba, zaposlenih i brojnih navijača.

Zvezda je navela da će se kao društveno odgovoran klub povinovati svakoj odluci nadležnih organa Srbije u danima koji dolaze.

"Očekujemo da svi akteri takmičenja u kojima participiramo u narednim danima i nedeljama svojim konstruktivnim predlozima olakšaju situaciju u kojoj su se našli svi sportski klubovi u našoj zemlji i regionu", naveli su crveno-beli.

Takođe je navedeno da Zvezda očekuje da, "bez obzira na činjenicu da je sport izuzetno važan segment našeg društva", svi akteri i funkcioneri sportskih klubova shvate i osnovnu činjenicu da je život i zdravlje svih, ispred sporta.

foto: Kurir

To podrazumeva, kako se navodi, "umerene i na prvom mestu konstruktivne izjave koje su sušta suprotnost populizmu koji nikome nije potreban u ovim trenucima".

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track