ŽESTOK UDARAC ZA SRBIJU! Bez njih ćemo morati u kvalifikacijama za OI?!
Foto: Dado Đilas

ovome se niko nije nadao

ŽESTOK UDARAC ZA SRBIJU! Bez njih ćemo morati u kvalifikacijama za OI?!

Košarka -

Kvalifikacije za OI bi prema nekim navodima bi mogle da proteknu bez igrača koji nastupaju u NBA ligi.

Američki Centar za kontrolu bolesti (CDC) je preporučio da u SAD u naredna dva meseca ne bude okupljanja sa više od 50 ljudi. Čelnici najjače košarkaške lige na svetu, prema saznanjima dobro informisanog novinara ESPN Adrijana Vojnarovskog, planiraju da se NBA sezona nastavi tokom juna pa možda sve do avgusta.

Iz Tokija i Međunarodnog olimpijskog komiteta su čvrsti u stavu da će se Olimpijske igre održati po planu od 24. jula do 9. avgusta. Ali, u junu su na programu košarkaške kvalifikacije u kojima će učestvovati i Srbija, kao domaćin turnira u Beogradu.

Ako se NBA liga zaista bude igrala tokom leta, to znači da Srbija neće moći da računa na svoje NBA zvezde. Nikola Jokić iz Denvera, Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica i Sakramento Kingsa, Boban Marjanović iz Dalasa, Marko Gudurić košarkaš Memfisa i potencijalno Alen Smailagić iz Golden Stejta, neće moći da se odazovu selektoru Igoru Kokoškovu.

Pitanje je i kakav će stav imati Sakramento Kingsi u vezi sa odlaskom Kokoškova, pomoćnog trenera Luka Voltona, u Evropu.

Srbija će biti domaćin turnira od 23. juna, a igraće u Grupi A sa Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom. Dve najbolje selekcije će se plasirati u polufinale i ukrstiti sa dva najbolja tima iz Grupe B u kojoj su Italija, Portoriko i Senegal. Pobednik turnira će se plasirati na Olimpijske igre u Tokiju.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track