ZVEZDA RASPUSTILA TIM: Stranci otišli kućama, ostali samo Odžo i Perperoglu
Foto: Starsport©

ČEKAJUĆI BOLJA VREMENA

ZVEZDA RASPUSTILA TIM: Stranci otišli kućama, ostali samo Odžo i Perperoglu

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda obustavio je danas sve aktivnosti seniorskog tima, mlađih kategorija i škole zbog pandemije korona virusa do normalizaicje stanja u Srbiji.

Većina stranih igrača je, navodi se, na lični zahtev već otputovala kućama, osim Majkla Odža i Stratosa Perperoglua.

Perperoglu je ostao sa porodicom i narednih dana će odlučiti da li će ostati u Beogradu ili otići u Grčku.

Svi domaći igrači seniorskog tima i mlađih selekcija, kao i treneri, su u svojim domovima i poštuju sve preporuke nadležnih državnih organa i kluba, dok je u menadžmentu uvedeno dežurstvo u skladu sa merama državnih organa.

"Po normalizaciji i eliminisanju zdravstvene ugroženosti građana Srbije dogovoreno je da se svi strani igrači vrate u Beograd i zajedno sa domaćim igračima nastave sa svojim redovnim obavezama u klubu, kako bi se sezona privela kraju", naveli su iz Zvezde.

Crvena zvezda je saopštila da će se kada sport i košarka budu ponovo došli na red zalagati da se sva takmičenja završe na terenu i da se šampioni proglašavaju nakon pobeda na parketu.

"Imajući u vidu da je sada nacionalni prioritet očuvanje zdravlja i ljudskih života, bilo bi dobro da se svi solidarišemo i koncentrišemo u cilju prevazilaženja ovog velikog globalnog izazova koji jedino zajednički možemo da pobedimo. Imaćemo dovoljno vremena da pronadjemo rešenja za okončanje takmičenja na sportski način i na terenu, bez ikakvih prekrajanja tabela i neumerenih izjava kada im nije ni vreme, ni mesto", navodi se u saopštenju crveno-belih.

"Do tada, čekajući bolja vremena, ne želimo na bilo koji način da utičemo na nešto što je mnogo važnija utakmica od one na košarkaškom terenu – borba za život naših građana", dodaje se.

Crvena zvezda je istakla da će u potpunosti poštovati mere koje su propisane "što očekuje i od svoje milionske armije navijača i simpatizera".

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track