Najnovije vesti

PREDSEDNIK KSS PREDRAG DANILOVIĆ IZRAZIO SAUČEŠĆE: Ponosni smo na Stankovića koji je promenio i zadužio svetsku košarku
Foto: KSS

Nemerljiv gubitak

PREDSEDNIK KSS PREDRAG DANILOVIĆ IZRAZIO SAUČEŠĆE: Ponosni smo na Stankovića koji je promenio i zadužio svetsku košarku

Košarka

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović izrazio je saučešće porodici Bore Stankovića i celokupnoj košarkaškoj javnosti naše zemlje.

Predsednik KSS, navodeći da je reč o nemerljivom gubitku, rekao je:

– Bora Stanković je jedan od četvorice velikana koji su postavili temelje košarke u tadašnjoj Jugoslaviji. Jedan je od najzaslužnijih za razvoj našeg sporta i za to što smo u evropskim košarkaškim okvirima decenijama imali naše na odgovornim mestima. Uz igrače i stručni štab reprezentacije imao je najveće zasluge za evropsko zlato koje smo osvojili u Atini 1995. godine.

Oduvek je bio čovek sa vizijom, imao sam sreće da, kao predsednik Košarkaškog saveza Srbije, kao i u FIBA osam godina, sarađujem sa jednim takvim izuzetnim čovekom koji je pisao istoriju svetske košarke i da od njega mnogo naučim, što je neprocenjivo iskustvo. Bila je velika čast i privilegija poznavati takvu košarkašku, sportsku i ljudsku veličinu kakva je bio naš čika Bora. Ponosni smo na čoveka koji je promenio i zadužio svetsku košarku, dovoljno je da pogledate njegovu biografiju i sve će vam biti jasno.

Čika Bora je, kao počasni predsednik Košarkaškog saveza Srbije, uvek bio tu za nas da pomogne dragocenim savetima i velikim ugledom koji je imao u svetu košarke i sporta uopšte – istakao je predsednik KSS Predrag Danilović.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...