ITALIJANI SU OLAKO SHVATILI SITUACIJU! Nedović posle povratka iz Milana: Svako bi trebalo da poštuje izolaciju!
Foto: euroleage.net

DISCIPLINA JE KLJUČNA

ITALIJANI SU OLAKO SHVATILI SITUACIJU! Nedović posle povratka iz Milana: Svako bi trebalo da poštuje izolaciju!

Košarka -

Srpski košarkaš koji igra za Armani iz Milana Nemanja Nedović rekao je da će poštovati izolaciju u kojoj mora da bude 14 dana i da bi to svako trebalo da poštuje mere koje su mu određene i sluša stručne ljude.

"Jasno sam dobio instrukcije da 14 dana od ulaska moram da budem u karantinu i poštovaću to kao što bi svako to trebalo da poštuje. Apelujem na naš narod da poštuje mere koje su određene, da slušamo stručne ljude i pratimo sve istrukcije, jer samo tako možemo što pre da se izvučemo iz ove teške situacije. Nadam se da ćemo što pre da se vratimo našim normalnim životima", rekao je Nedović za televiziju Arena sport.

Nedović je pre nekoliko dana doputovao u Srbiju iz Italije.

"Zdrav sam, prav. Osećam se dobro. Imali smo obavezni karantin posle kontakta sa igračima Real Madrida koji smo svi ispoštovali, 14 dana. U tom periodu niko od nas nije imao nikakve simptome tako da smo na neki način dobro prošli", kazao je Nedović.

"Bilo je straha, nekako smo pre svih videli šta se sprema i pokušali smo da upozorimo Evroligu i ostale ekipe na ozbiljnost situacije. Ali, dok neko to ne doživi, neće shvatiti kako treba. Tako je bilo u tom slučaju", dodao je on.

Nedović je naveo da je u konstantnoj komunikaciji sa ljudima iz kluba, saigračima i da je nekoliko njih otišlo kućama, a da je Vladimir Micov poput njega u Srbiji.

"Situacija u Milanu je jako loša, broj zaraženih u celoj Lombardiji raste iz dana u dan. Italija na sve načine pokušava da uspori taj virus, ali su kasno krenuli sa drastičnim merama. Ljudi su tamo to olako shvatili, nisu na vreme shvatili situaciju. Sve je krenulo polovinom februara oko nedelje mode, kada je grad bio pun, restorani, kafići bili prepuni. Tada se virus najviše proširio", rekao je Nedović.

On je naveo da ne zna kada će se nastaviti sportska takmičenja, ali da je pesimista i da misli da će situacija sa koronavirusom "potrajati malo duže

Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track