KAD SE MAJKL ZAHVALIO RANKU: Ovako je Džordan reagovao, kada je sreo Žeravicu i setio se meča sa Zvezdom
Foto: EPA/JULIEN DE ROSA

susret u čikagu nije bio prvi

KAD SE MAJKL ZAHVALIO RANKU: Ovako je Džordan reagovao, kada je sreo Žeravicu i setio se meča sa Zvezdom

Košarka -

Zagorka Žeravica supruga proslavljenog trenera Ranka Žeravice, ispričala je kako su njih dvoje upoznali jednog od najboljih košarkaša sveta svih vremena Majkla Džordana.

- Sećam se kad smo Ranko i ja upoznali Majkla Džordana u Čikagu. Ostao je sam da trenira, kad su svi završili. Pola sata je radio nekoliko pokreta: polazak, primanje, finta, polu-prodor i varijacija šuteva. On, inače, nije dozvoljavao nikome da gleda njegove treninge , ali kad mu je Ivica Dukan, skaut Čikaga, rekao da je tu Ranko Žeravica, zlatna medalja sa Olimpijskih igara u Moskvi, prihvatio je i posle došao da se pozdravi i ZAHVALI što ga je Ranko gledao. Kakav detalj…, rekla je ona i u dahu nastavila:

foto: Printskrin YT

- Podsetili su se da je Majkl igrao za svoj koledž na nekom turniru u Atini kad je Ranko vodio Zvezdu. Ranko je posle te utakmice izjavio da će Džordan biti jedan od najvećih svetskih igrača. I bio je. Najbolji su takvi samo zato što svoj talenat razvijaju i usavršavaju do kraja onoga što rade, što su radoznali, što “kupuju” sve što može da ih usavrši, ugradjuju u sebe sve što je bolje. Najbolji u praksi dokazuju da talenat bez rada ne vredi mnogo, zaključila je Zaga Žeravica.

Podsetimo pre 37 godine po mnogima najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan igrao je sa Severnom Karolinom protiv Crvene zvezde. Bio je to duel odigran na juniorskom turniru u Solunu, a Severna Karolina je na kraju slavila posle dva produžetka sa 105:104 uz 32 poena „njegovog letećeg visočanstva“.

Zvezdu je te 1983. godine sa klupe predvodio legendarni Ranko Žeravica koji je bio poznat kao trener koji ceni američku košarku. On je bio i prijatelj sa tadašnjim trenerom Severne Karoline Dinom Smitom. Njegov pomoćnik bio je Božidar Maljković, a za Zvezdu su nastupali Žižić, Bogosavljev, Avdija, Karadžić, Radović, Janković, Dabić...

Džordan je poslednje poene postigao za pobedu svog tima.

Kurir sport / Koš magazin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track